DL: Ukradene ure bi nosil

18.8.2014 | 14:30

Mladen Kosec

Mladen Kosec

»Ne vem, zakaj sem vlomil,« je na sodišču dejal 26-letni Mladen Kosec z Lokev pri Črnomlju, oče treh majhnih otrok. Obtožba mu očita velike tatvine, saj je konec julija lani skupaj z mladoletnim Manuelom Koscem vlomil v počitniško hišo v Daljnih Njivah, tako da sta razbila dvoje vrat. Ko je lastnik vlom opazil, je o tem obvestil policiste, stekla je akcija in policijska patrulja je kmalu zatem v kraju Drežnik med opravljanjem nalog cestnega prometa ustavila osebni avtomobil renault megane. Varuhi reda so ugotovili, da gre za vlomilca, ki sta iz hiše ukradla šestnajst ročnih ur in žepni nož.

»Ure sva vzela, ker sva jih hotela nositi. So pa jih potem zasegli policisti,« je povedal Kosec, ki so ga bremenile tudi biološke sledi na kraju vloma.

Tožilec Bojan Avbar je zanj v primeru priznanja predlagal pogojno kazen pol leta zapora v preizkusni dobi treh let, sicer pa je Kosec že prišel v nasprotje z zakonom, kaznovan je bil zaradi prikrivanja in preprečitve uradnega dejanja. Obtoženi, ki je nezaposlen in se preživlja s socialno pomočjo, je očitke priznal in kazen sprejel.

Članek je bil objavljen v 17. številki Dolenjskega lista, 24. aprila 2014

T. J. G.

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (2)

19.8.2014Oceni Zocky 

kot da bi odslužil vojaški rok, malo

19.8.2014Oceni snajperist 

A da je nezaposlen, res.........zelo redki primer.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava