Vaše fotke: Kruh v smeteh. Ga ne bi raje podarili??

17.8.2014 | 14:00

Vaše fotke: Kruh v smeteh. Ga ne bi raje podarili??

Tole sem poslikala na Petrolovem bencinskem servisu v Žabji vasi v Novem mestu. Včeraj je to bilo, čisto zgrožena sem bila - samo pomislite, koliko lačnih otrok bi lahko nahranili z vsebino, ki je v kontejnerju ... ! Pri nas doma kruha nikoli, ampak res nikoli nismo metali stran, naša mama nas je celo učila ... kako že ... ''če pade ti na tla, poberi, in poljubi ga'' ...

Iz starega kruha doma delamo kakšne pohane šnite, ali pa cmoke, če je res že trd ko kamen, gre pa za drobtinice ...

Kruh v smeteh pa ... ne vem, no, mene kar srce boli.

Dobro, tale na fotkah je res že plesniv - ampak lahko bi ga podarili takoj po preteku roka ...

R. R.

Galerija

20140816_143012
20140816_143019
20140816_143023
20140816_143028
20140816_143044

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (6)

18.8.2014Oceni delavec na petrolu 

Delam na petrolubu zabji vasi in ja res je da gre veliko kruha stran amapk taka so pravila nase uprave ,ki jih nesmemo krsiti tudi mi bi rajsi kdaj ksno strucko odnesli za kaksno domaco zival

18.8.2014Oceni delavec na petrolu 

In se nekaj moram poudariti to je mesecna zaloga kruha in ostalih stvari tako da zavrzemo zelo malo ...

18.8.2014Oceni meka 

Zadeva ima več plati. Podjetja nikoli ne poklanjajo rada neprodanih stvari, ker to pelje v kaos, ko se širom razve, da se da v poslovalnicah dobiti kruh, ki mu je potekel rok trajanja. Pričnejo se vsakodnevno zbirati eni in isti ljudje, ki potem lahko ta kruh tudi preprodajajo naprej. In od tega podjetja nič nimajo. Druga zadeva je da podjetja ne rada tvegajo. Lahko bi jih kdo tožil, da se je zaradi tega kruha hudo zastrupil. Če bi ga pa vračali nazaj v kakšni zbirni center, bi pa zopet več stala logistika, vodenje in prevoz. Oni imajo že v marži odstotek v primeru pokvarljivosti in banalno rečeno, če se proda 20 štruc, se jim lahko ena pokvari in ne bodo imeli finančne škode. Res pa to ni lepo videti ampak je zelo veliko za to kriva država in ne toliko dotično podjetje. Če bi država samo na kruh (štruca belega, štruca črnega in majhne ter velike žemlje) in navadno mleko za kuhanje uvedla manj kot 10% namesto 22% obdavčitev, nam takih prizorov ne bi bilo potrebno gledati, ker bi si ljudje kruh lažje privoščili. Žal pa tudi izbirčnost ljudi naredi svoje, ker smo postali razvajeni, da hočemo imeti petdeset vrst pekovskih izdelkov in mi bi želeli 51. vrsto, ki je nimajo. Tako prodajalec težko ve kaj bo tisti dan prodal. Če bi imeli samo črni, beli in 2 vrsti štručk, bi se vedelo kaj naročiti in koliko kosov. Zadeva zakaj pristane kruh v kontejnerju žal ni tako enostavna kot se zdi in, če država ne misli kaj pametnega ukreniti, ne bo nič boljše. Lahko bi se tudi podjetje domislilo kakšne pametne poteze, ker da se. Ampak od državnega podjetja tega žal ni za pričakovati.

21.8.2014Oceni vika lozar 

Za tako šlamastiko ni izgovora! Vse se da urediti, samo volje je treba in za trenutek odmisliti ali se splača. Na vseh nivojih se nam dogaja, da potem od brihtnoče slehernika težko naredimo stvari, ki so v resnici zelo enostavne. Polagam na srce Petrolu, da uredi zadevo! Metati kruh stran je navadno kriminalno dejanje!

22.8.2014Oceni krneki 

Škoda da ni kriminalno dejanje tudi biti pameten pri vsaki stvari ga.Vika! se strinjam z meko,ni vse tako enostavno,seveda pa ni lepo videti tak prizor. vendar slovenci smo nagnjeni k tožbam,nerganju in podobnem,tako kot komentatorka nad mano,verjamem,da če bi ji petrol podaril ta kruh in bi zbolela,zganjala takšen vik in krik......sramota me je kako kulturo imamo!

25.8.2014Oceni Uf, madonca.... 

Kruh v smeteh ni tolikšen greh, kot arestant v parlamentu ....

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava