Delavnica ''Sveta družina'', planinska koča Gospodična na Gorjancih

14.8.2014 | 18:00

»V osrčju Gorjancev, nekje na pol poti iz Gabrja na Trdinov vrh, leži svojevrsten zaklad. Tam izvira studenčnica, ki ima pomlajevalno moč in je slajša od medu in malvazije.« Janez Trdina

ŠTIRIDNEVNE DELAVNICE NA GOSPODIČNI

Se želimo pomladiti ob izviru Gospodične ter v polnosti začutiti lepoto Trdinovih Bajk in povesti o Gorjancih? Bi se radi nadihali svežega zraka v neokrnjeni naravi ter odkrili svetost dolenjskih gozdov? Bi radi začutili strast življenja, v sebi odkrili čarobnost svete družine? Potem srčno dobrodošli na štiridnevni delavnici »Sveta družina«.

Družina – največja dragocenost, ki jo človek lahko ima. Vsak posameznik, ne glede na spol, v sebi nosi čarobnost moških, ženskih in otroških energij. Je hkrati ponosen oče, ljubeča mati in srečen otrok. Le vsi deli, srčno povezani v celoto svete družine, medsebojno usklajeni in usmerjeni v isti cilj, človeku prinesejo radost in notranjo izpolnjenost, so gibalo napredka. V štirih zaporednih dneh ustvarimo povezanost, ki ne pozna meja, ustvarimo kraj, kjer sta ljubezen, spoštovanje doma. Pripadnost, zavezništvo. Prihodnost zase in za vse ljudi, ki dobro v srcu mislimo.

Delavnica »Sveta družina« je globoko izkustvena in namenjene tistim, ki smo pripravljeni na večje spremembe ter resnično delo na sebi. Primerna je tako za posameznike, kot pare ter družine z velikimi in majhnimi otroki. S pomočjo iger bomo drug drugemu odstirali lastnosti našega notranjega moškega, ženske in otroka, meditirali, se predajali zdravilni moči glasbe, brali zgodbe iz knjige "Po poti mojega Srca", se podali v objem čarobne narave, brbončice razvajali s kulinaričnimi dobrotami družine Mrhar ...

Delavnica bo potekala v osrčju Gorjancev, v Planinski koči pri Gospodični (več na www.gospodična.si, tel.: 051 661 903), od četrtka, 14.08.14, od 18.00 ure dalje in se zaključila v nedeljo, 17.08.14, ob 18.00 uri.

Cena delavnice je 250 EUR in vključuje tri nočitve v Planinski koči pri Gospodični, turistično takso, trikrat polni penzion (zajtrk, kosilo in večerja), prigrizke in napitke, delavnico »Sveta družina« skupaj z uvodnim večerom, pomladitev pri izviru Gospodične, sprehode v čudoviti naravi …

Število udeležencev je omejeno. Prijave so obvezne na e-pošto milena.matko@siol.net najkasneje do 15.07.14. Delavnico bo vodila mag. Milena Matko (več na www.milenamatko.com oz. tel.: 051 664 486).

Kratka vsebina:

1. dan »UVODNI VEČER«: 14.08.14 od 18.00 do 21.00 ure

Predstavitev vsebine delavnice ter udeležencev. Pojasnitev pomena družine.

2. dan »PONOSEN OČE«: 15.08.14 od 9.00 do 18.00 ure (z odmorom za kosilo)

Poglobimo se v lastnosti notranjega moškega. V sebi začutimo dostojanstvo, čast in ponos, red in disciplino. Spoštljivo se poklonimo veličastnosti očeta, ki za varnost, oskrbo in toplo zavetje poskrbi. Ki da oporo, žari v odločnosti.

3. dan »LJUBEČA MATI«: 16.08.14 od 9.00 do 18.00 ure (z odmorom za kosilo)

Odstiramo tančice notranje ženske. V sebi začutimo nežnost, toplino, modrost in milino. Obdarimo se z ljubečo materjo, ki napaja z ljubeznijo, gorečno srčnostjo.

4. dan »SREČEN OTROK«: 17.08.14 od 9.00 do 18.00 ure (z odmorom za kosilo)

Posvetimo se pravljičnemu svetu notranjega otroka. Zaplešemo in zapojemo skupaj z brezskrbnim otrokom, ki z neusahljivo domišljijo ustvarja nov svet, je v ogrinjalo sreče odet. Ki radovedno raziskuje, navdihuje s sanjami, poboža vsako rožico, občuduje pikapolonico.

Srčno vabljeni.

Z ljubeznijo in spoštovanjem,

Milena Matko