Voroneška dekleta - več kot paša za oči

8.7.2014 | 10:10

Voroneška dekleta - več kot paša za oči
Voroneška dekleta - več kot paša za oči

Voroneška dekleta so za vsakogar, ki jih vidi prvič, pravo presenečenje. Njihova dodelana in barvita kostumska podoba, ki sloni na ruski oblačilni dediščini, lirična pesem in ples, prevzameta preprosto v prvo. Poprečna starost deklet, ki vse izhajajo iz dva milijonskega univerzitetnega mesta Voronos, je 24 let, svojo privrženost tej glasbeno-plesni formaciji pa začnejo izkazovati že v vrtcu. Nato sledi poklicno izobraževanje in zatem nastopi in turneje. Skupino je leta 1966 ustanovil ruski skladatelj M.A.Galinker, harmonikaši in zaslužni umetnik Rusije na balalajki pa preigravajo folklorno narodno in sodobno rusko glasbo.

Občinstvo v ribniškem gradu je bilo 4. julija, ko so se začeli novi Grajski večeri 2014, nad Voroneškimi dekleti naravnost prevzeto. Česa podobnega tu še niso videli in Turistično društvo oz. idejni vodja programa Marko Modrej so zadeli v polno.

Skupina, ki se je v svetu že proslavila z mednarodnimi nagradami, bo v Sloveniji še gostovala, vsak dan nastopala v drugem slovenskem kraju, zaključila pa z nastopom v portoroškem avditoriju skupaj s skupino Šukar na festivalu slovanskih kultur.

TD Ribnica

Galerija

Voroneske (1)
Voroneske (10)
Voroneske (11)
Voroneske (12)
Voroneske (2)
Voroneske (3)
Voroneske (4)
Voroneske (5)
Voroneske (6)
Voroneske (7)
Voroneske (8)
Voroneske (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava