Odprtje fitnesa na prostem, ob reki

21.6.2014 | 13:40

Odprtje fitnesa na prostem, ob reki
Odprtje fitnesa na prostem, ob reki

Prostor ob reki Savi po izgradnji hidroelektrarn dobiva zaključno podobo, ki omogoča večnamensko rabo, s tem pa uporabo za različne, tudi športno-rekreacijske namene. Najnovejša pridobitev je kompleks trim in fitnes naprav na prostem v parku ob Savi.

Te omogočajo zanimivo in atraktivno vadbo v prijetnem okolju parka. V sklopu »trim steze« je umeščenih sedem vadbenih postaj. V notranjosti zaključenega vadbenega kroga pa so postavljene še fitnes naprave na prostem, ki omogočajo vadbo za posamične dele telesa.

V parku je bilo v zadnjih letih sicer izvedenih več ureditev, ki skupaj oblikujejo celoto. Poleg danes namenu predane pridobitve je bil zasajen lipov drevored, urejene dostopne in sprehajalne poti, urejena javna razsvetljava, postavljene klopice, urejeno otroško igrišče z igrali, postavljene lesene skulpture Srednje šole Sevnica, litopunkturni krog, v teku pa je tudi ureditev balinišča. Med počitnicami in času dopustniških dni bo park z vsemi vsebinami še privlačnejši kraj za preživljanje prostega časa.

Novo pridobitev so s prikazom uporabe vseh naprav namenu danes predali učenci Osnovne šole Sava Kladnika Sevnica pod vodstvom profesorja športne vzgoje Aleš Tuhtarja. Na otvoritvi smo imeli čast gostiti tudi osebo, ki mu fitnes predstavlja pomemben del življenja – evropskega prvaka v bodybuildingu v kategoriji nad 70 let Antona Žiberta z Zavratca pri Studencu, ki sicer deluje pod okriljem Športnega društva Partizan Sevnica in trenira v Fitnes centru Sevnica v športnem domu. Kot je ob predaji čestitke povedal župan Srečko Ocvirk, je Anton Žibert s svojimi dosežki in načinom življenja je velik zgled vsem generacijam.

Čestitke pa je župan ob tej priložnosti izrekel ob še enem odmevnem športnem rezultatu, ki se je zgodil spomladi. Na 23. državnem strelskem prvenstvu v Laškem v streljanju z zračno pištolo in puško je članica Strelskega društva Marok Sevnica Anuša Kovačič osvojila naslov mladinske državne prvakinje v streljanju z zračno pištolo. Kot prva v zgodovini državnih prvenstev je ta naslov osvojila že tretjič zapored. Srebrno medaljo v članski konkurenci v streljanju s pištolo pa je osvojila Mojca Kolman, prav tako članica sevniškega društva. V imenu društva je zbranim spregovoril trener Mirko Ognjenovič.

T. Ž.
Foto: Petra Biderman

Zvočni zapisi

Župan Srečko Ocvirk ob odprtju fitnesa na prostem

Galerija

odprtje_fitnesa_na_prostem004
odprtje_fitnesa_na_prostem006
odprtje_fitnesa_na_prostem008
odprtje_fitnesa_na_prostem010
odprtje_fitnesa_na_prostem011
odprtje_fitnesa_na_prostem012
odprtje_fitnesa_na_prostem013
odprtje_fitnesa_na_prostem014
odprtje_fitnesa_na_prostem017
odprtje_fitnesa_na_prostem019
odprtje_fitnesa_na_prostem023
odprtje_fitnesa_na_prostem025
odprtje_fitnesa_na_prostem027
odprtje_fitnesa_na_prostem028
odprtje_fitnesa_na_prostem031
odprtje_fitnesa_na_prostem032
odprtje_fitnesa_na_prostem033
odprtje_fitnesa_na_prostem034
odprtje_fitnesa_na_prostem036
odprtje_fitnesa_na_prostem037
odprtje_fitnesa_na_prostem038
odprtje_fitnesa_na_prostem043
odprtje_fitnesa_na_prostem045
odprtje_fitnesa_na_prostem047
odprtje_fitnesa_na_prostem049
odprtje_fitnesa_na_prostem050
odprtje_fitnesa_na_prostem051
odprtje_fitnesa_na_prostem055
odprtje_fitnesa_na_prostem056
odprtje_fitnesa_na_prostem057
odprtje_fitnesa_na_prostem059
odprtje_fitnesa_na_prostem061
odprtje_fitnesa_na_prostem062
odprtje_fitnesa_na_prostem065

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava