Jutri se izteka razpis za letošnjo kraljico metliške črnine

24.4.2014 | 13:30

Jutri se izteka razpis za letošnjo kraljico metliške črnine
Jutri se izteka razpis za letošnjo kraljico metliške črnine

Dekleta, ki želite pridobiti več znanja o vinarstvu, izkušnje, poznanstva, spoznati vinorodno Slovenijo in ostale lokalne kraljice, pripomoči pri promociji turizma Bele krajine, POHITITE. Ne zamudite prijetnih trenutkov v družbi prijateljev in vinske kapljice.

PRIREDITVENI ODBOR VINSKE VIGREDI 2014 razpisuje natečaj za

KRALJICO METLIŠKE ČRNINE

32. Vinska vigred se približuje in izbor kraljice metliške črnine tudi. Tudi tokrat k sodelovanju vabimo in pozivamo Belokranjke, stare med 18. in 30. let. Če ste samske, imate znanje o vinarstvu in vinogradništvu in si želite v prihodnjem enoletnem obdobju predstavljati Belo krajino in njene turistične znamenitosti širšemu občinstvu, potem ste iz pravega testa.

Prijavo, ki vsebuje ime in priimek, stalni naslov, rojstne podatke, podatke o izobrazbi, kratek življenjepis in fotografijo, pošljite na naslov Prireditveni odbor Vinske vigredi 2014, Trg svobode 4, 8330 Metlika ali na tdvigred.metlika@siol.net s pripisom »za kraljico metliške črnine« do petka, 25. aprila 2014.

Kandidatke za kraljico metliške črnine bodo morale opraviti preizkus znanja in razgovor s strokovno komisijo. Kronanje bo na Vinski vigredi v petek, 16. maja 2014, na svečani otvoritvi.

Dekleta, ki so se zapisala v knjigo kraljic metliških črnin in so s svojim delovanjem po Sloveniji in v tujini pripomogla k večji prepoznavnosti pokrajine ter so kreativno soustvarjala blagovno znamko metliška črnina so Silvija Kostelec, Simona Žugelj, Petra Žabčič, Sandra Kapušin ter Martina Bahor.

Naloga kraljice metliške črnine ostaja enaka. Poleg spoznavanja novih prijateljev bo zanjo ključnega pomena promocija belokranjskega vinogradništva in vinarstva, tako doma kot v tujini.

Darko Zevnik
predsednik Prireditvenega odbora Vinske vigredi 2014 in
župan Občine Metlika

Galerija

neimenovana
neimenovana1
neimenovana2
neimenovana3
neimenovana4
neimenovana5
neimenovana6
neimenovana7

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (3)

26.4.2014Oceni vika lozar 

Lepo povabilo, imam pa eno pripombo in sicer: zakaj je zgornja meja trideset let, ko pa danes ženske zgledajo mlade tja do petdeset let. Pa vso srečo pri izbiri, Belokranjke so tako in tako najlepše.

27.4.2014Oceni vika lozar  

kaj, ko bi se kar ti prijavila vika.Saj starost ni pomembna, morda, to kolikokrat se javiš na lokalno, tu nekateri sigurno prednjacijo pred ostalimi.

3.5.2014Oceni vika lozar 

Hvala vikica za tvojo vzpodbudo, da bi kandidirala kar jaz, pa še reference imam, ker se tako pogosto oglašam na lokalnem. Zaenkrat kandidaturo prepuščam tebi, verjetno imaš kako idejo, da bi tudi zmagala. Drugo leto pa bi lahko prišlo do tega, da bi krono predala meni. Kaj se ve!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava