Fotografska delavnica za otroke in mladino, Metelkov dom Škocjan

23.4.2014 | 16:15

Spoštovani starši, dragi otroci, pozdravljeni.

Nova v nizu naših delavnic za otroke in mladino v sezoni 2013/14 je FOTOGRAFSKA DELAVNICA. Udeleženci delavnice bodo imeli priložnost spoznati prednosti, ki jih omogoča fotografija in dimenzije, ki jih riše svetloba. Izvedeli bodo vse podrobnosti o fotografiji, se seznanili z različnimi tehnikami, saj bo delavnica potekala skozi praktične prikaze in sprotne analize.

Vsak posameznik bo vključen v skupni projekt izdelave razglednic Občine Škocjan, v katerem bo zajet ustvarjali duh domačega kraja, kot ga vidijo in čutijo otroci in mladostniki.

Delavnica je primerna za otroke zadnje triade OŠ /od 12. leta dalje. V skupino bomo sprejeli do 12 otrok.

Fotografska delavnica bo obsegala 8 srečanj po 2 šolski uri. Fotografirali bomo aprila, maja in junija v popoldanskem času. Za vsako lokacijo in termin se bomo dogovarjali sproti.

V svoje objektive bomo zajeli snovno (stavbe, skupine stavb, območja, predmeti in zbirke predmetov) in nesnovno (znanja, spretnosti, šege in navade) kulturno dediščino, prireditve, ki bodo potekale v občini ter škocjansko pokrajino.

Prvo srečanje bo predvidoma v sredo, 23. aprila, ob 16.15, v dvorani Metelkovega doma in bo namenjeno zbiranju in analizi predlogov kateri motivi naj bodo uvrščeni na škocjansko razglednico ter teoritičnemu uvodu v fotografijo.

Mentor Boštjan Pucelj (Novo mesto, 1979) je samozaposlen v kulturi od leta 2007. Je avtor več samostojnih razstav, sodeloval pa je tudi na mnogih skupinskih razstavah doma in v tujini. Za svoje delo je bil večkrat nagrajen: Emzin, Slovenska fotografija leta 2005 (2. nagrada); Četrtkova nagrada, Festival Fotopub, 2006; Knjiga umetnika, Center in galerija P74, 2007. Leta 2005 je pri Založbi /*cf. izšla njegova foto-monografija Babi ter leta 2009, Osem taktov pavze pri založbi Goga. Zadnja leta dela obsežne serije o prostoru v katerem živimo in banalnih stvareh, ki jih dnevno srečujemo, ampak jih sploh več ne opazimo. Fotografske eseje izdaja v manjših edicijah, ki jim pravi foto-zvezki. Živi in ustvarja na Dolenjskem. www.bostjanpucelj.com

Šolnina celotne ustvarjalnice je 2 x 15 EUR in vključuje vse potrebne materiale in predpisani davek. Prijave bomo zbirali na telefonski številki 031 /704 529. Prijavite se lahko tudi prek e-pošte: oi.novo.mesto@jskd.si, kjer pustite svoje in otrokove podatke.

NUJNO: Vsak udeleženec potrebuje svoj fotoaparat. To je lahko tudi preprosti družinski digitalni fotoaparat.

Otroci, vabljeni v svet fotografije!