Skupščina Gasilske zveze Radeče

16.4.2014 | 13:00

Skupščina Gasilske zveze Radeče
Skupščina Gasilske zveze Radeče

Ob koncu minulega tedna je Gasilska zveza Radeče pripravila srečanje, na katerem je bil opravljen zaokrožen pregled dela minulega leta, gasilci pa so začrtali tudi nove cilje. 18. skupščine se je udeležilo dvanajst predstavnikov celjske regije in sosednjih gasilskih zvez, med funkcionarji je zbrane nagovoril Bojan Hrepevnik, predstavnik GZS in regijski poveljnik ter direktorica občinske uprave, Brigita Stopar. Slednja je izrazila zadovoljstvo ob nenehnem večanju članstva in vestnem izobraževanju ter dejala, da »izobraženi na vseh področjih znamo in zmoremo delovati na boljši, tudi drugačen način.« Poudarila je tudi, da je gasilska organizacija na nivoju občine uspešno realizirala svoj program, zlasti glede na dejstvo, da je razpolagala s 15% manj izplačanimi sredstvi kakor leto poprej.

Kot je sporočila predsednica verifikacijske komisije Breda Šuligoj, je bilo na občnem zboru radeške gasilske zveze prisotnih sedem delegatov – iz prostovoljnih gasilskih društev Jagnjenica (Jože Šunta, Franc Zahrastnik), Radeče (Andrej Čeč, Janez Sonc), Svibno (Benjamin Žonta) in Vrhovo (Drago Klanšek, Roman Remih). Pregled dela minulega leta je vodilo delovno predsedstvo v sestavi Anita Ključevšek, Janez Sonc in Leon Žlajpah ter zapisnikar Karl Klembas. Sprejet je bil plan dela, ki zajema preventivne naloge, organizacijske aktivnosti in dela strokovne službe GZ Radeče ter nabavo in vzdrževanje zaščitne opreme in tehnike.

Predsednik GZ Radeče, Rado Mrežar, je v svojem poročilu izpostavil pestro minulo leto, ko so bili radeški gasilci predsedujoči celjski regiji in zadovoljstvo ob ponovni realizaciji mladinskega tabora na Magolniku, poveljnik GZ Radeče, Karl Klembas pa strnil izobraževalni del in intervencije. Nadaljevalni tečaj je uspešno zaključilo 37 gasilcev, pridobili so novousposobljenega vodjo enote, 21 posameznikov pa se je udeležilo različnih izobraževanj na Igu. V letu 2013 se je GZ Radeče spoprijela s 17 intervencijami, med katerimi je bilo največ – 7 – požarov na objektih, 3 v naravi, 4 posredovanja v povezavi z močnim vetrom, dvakrat je bilo potrebno tehnično priskočiti na pomoč in enkrat v primeru poplave.

Okoli 40 zbranih v prostorih gasilskega doma na Jagnjenici je tako dobilo celovit vpogled na gasilsko dogajanje minulega leta, po zaključenem uradnem delu pa sledila pogostitev in neformalna izmenjava mnenj ter izkušenj.

Doroteja Jazbec

Galerija

DSCF9822-slika
DSCF9825-priprave
DSCF9834_zbrani
DSCF9836_mrezar
DSCF9842_klembas
DSCF9848-financno porocilo
DSCF9850_stoparjeva
DSCF9852_hrepevnik
DSCF9864_stoparjeva
DSCF9869_policija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava