VIDEO: Krki še četrti naslov državnih prvakov

16.4.2014 | 10:25

Državni prvaki. (Foto: I. Vidmar)

Državni prvaki. (Foto: I. Vidmar)

Poročali smo o novem naslovu državnih prvakov novomeških košarkarjev - krkaši so osvojili naslov med mladinci (U18), v finalu so s 74:51 ugnali Union Olimpijo.  Krka je tako prišla do že četrtega naslova državnih prvakov letos, Novomeščani so bili najboljši tudi pri starejših pionirjih, v mini pokalu in kategoriji U12. Spodaj vam na ogled ponujamo video zapis celotnega finalnega dogajanja v ŠD Leona Štuklja:

IZJAVI TRENERJEV PO TEKMI:

Teo Hojč, glavni trener Krke:

"Za nami je zelo lepa sezona. Fantje so si resnično zaslužili ta naslov. Veliko so delali, odnos je bil pravi, tudi odrekanj je bilo veliko. To nagrado so si sami izborili. Fantom, ki zapuščajo mladinsko ekipo želim vso srečo v nadaljni športni karieri. Prepričan sem, da bodo postali vrhunski košarkarji in hkrati odlični ljudje. Čestitam vsem ekipam, ki so se uvrstile na zaključni turnir, saj vsi trenerji odlično delajo z mladimi. V vseh teh ekipah je ogromno talentiranih igralcev. Osebno se ne bojim za prihodnost slovenske košarke. V našem klubu smo sestavili odličen program dela z mladimi. Veliko časa z nami preživi tudi Aleksandar Džikić, glavni trener članske ekipe, in to se seveda pozna. Ogromno dela je vloženega v te fante, to pa so oni s tem naslovom državnih prvakov tudi vrnili klubu."

Gašper Potočnik, glavni trener Uniona Olimpije:

"Iskrene čestitke ekipi Krke za zasluženo zmago. Resnično so bili za razred boljši od vseh ostalih ekip na tem turnirju. Predvsem so pokazali svojo fizično superiornost nad ostalimi ekipami. Naše moštvo je napredovalo skozi celotno sezono, iz dneva v dan, in kljub porazu v finalu, sem zelo vesel za njih in upam, da jim bo to predstavljalo smernice za naprej. Spodbuden podatek je, da smo osvojili naslov kadetskega državnega prvenstva, eno leto smo mlajši tudi od mladinskih ekip, to pa je odličen obet za prihodnost."

KZS

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava