Mladinska ekipa RK Brežice postala prvak 2. državne mladinske rokometne lige

16.4.2014 | 08:45

Mladinska ekipa RK Brežice postala prvak 2. državne mladinske rokometne lige

Mladinska ekipa RK Brežice je v letošnji sezoni s tekmovanji začela pod vodstvom trenerja Aleta Kukavice. V prvem delu je ekipa tekmovala v 2. državni ligi v skupini center, kjer je igrala proti ekipam RK Sevnica, RK Črnomelj, RK Metlika, RK Grosuplje, MRD Dobova in RK Sviš Ivančna Gorica. Prvo tekmo pod vodstvom trenerja Aleta Kukavice so mladinci odigrali v gosteh v Črnomlju in izgubili, vendar jim poraz ni vzel volje. Z rednimi in kvalitetnimi treningi so mladinci pridobivali na znanju in kvaliteti, kar se je kazalo v nadaljevanju tekmovanja. V prvem delu tekmovanja so mladinci zabeležili 8 zmag in 4 poraze, enako kot ekipa RK Sevnica. Brežičani so kljub enakem izkupičku zmag in porazov, vendar z boljšo razliko v zadetkih, v skupini zasedli prvo mesto in se skupaj z ekipo RK Sevnica uvrstili v finalno skupino 2. državne mladinske rokometne lige.

V januarju 2014 so mladinci začeli s tekmovanjem v finalni skupini, v katero so se poleg RK Brežice in RK Sevnice uvrstile še ekipe RD Koper 2013, RK Jeruzalem Ormož, RK Maribor Branik in Krim – Olimpija. Mladinska ekipa je v finalni skupini v dosedaj odigranih devetih tekmah zabeležila 9 zmag. Dva kroga pred koncem si je ekipa že zagotovila vstop v 1. državno mladinsko rokometno ligo. Mladinci so predzadnjo tekmo finala odigrali doma proti tretje uvrščeni ekipi RK Jeruzalem Ormož. Po izenačenem začetku tekme so si Brežičani že v prvem polčasu priborili prednost in na odmor odšli s štirimi zadetki prednosti (18:14). V drugem polčasu so Brežičani prednost še povečali in zmagali z rezultatom 32:25.

Brežičani so tako zasluženo postali prvaki 2. mladinske državne rokometne lige krog pred zaključkom sezone, saj so si priborili neulovljivo prednost pred drugo uvrščeno ekipo RD Koper 2013.

Za ekipo RK Brežice so nastopili: Jagrič Mitja, Krivokapič Nikola, Mlakar Klemen (3), Rožman Nejc (1), Škoflek Gašper (2), Rožman Aljaž (4), Tomše Jaka, Deržič Anže (8), Lipej Dejan (4), Hecher Patrick Rene (8), Kovač Tilen, Šuler Vid Bernard, Savnik Žan, Dučanovič Alen in Jankovič Jure.

Mladinci bodo v četrtek v gosteh z ekipo RD Koper 2013 odigrali še zadnjo tekmo v tej sezoni.

Trenerju in igralcem za uspeh čestitamo, zahvala pa gre tudi sponzorjem Rokometnega kluba Brežice, ki so s svojim sponzorstvom pripomogli k zgodovinskem uspehu.

Vabimo vas, da obiščete tudi našo facebook stran in internetno stran www.rk-brezice.si, kjer si lahko preberete več o našem klubu, objavili bomo tudi fotografije iz tekme in proslavljanja osvojenega naslova.

RK Brežice

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava