Pol stoletja Srednje zdravstvene in kemijske šole

16.11.2013 | 12:30

Pol stoletja Srednje zdravstvene in kemijske šole
Pol stoletja Srednje zdravstvene in kemijske šole

Na Srednji zdravstveni in kemijski šoli v Novem mestu smo 14. novembra 2013 obeležili 50-letnico zdravstvene šole z odprtjem razstave Zgodovina zdravstvene šole skozi čas 1963–2013. Na prireditev ob dogodku smo povabili prvo generacijo medicinskih sester, ki je maturirala v Novem mestu, bivše ravnatelje, profesorje in dijake šole ter predstavnike zdravstvenih ustanov Dolenjske, Bele krajine in Posavja, s katerimi sodelujemo. Vsi za nas predstavljajo pomemben delček zgodovine, na kateri gradimo prihodnost.

Hkrati obeležujemo tudi 10-letnico prostovoljstva, saj dijaki naše šole že deseto leto zapored kot prostovoljci opravljajo prostovoljno delo v Splošni bolnišnici Novo mesto, v Domu starejših občanov Novo mesto in drugih domovih za ostarele na Dolenjskem in v Beli krajini. S svojo srčnostjo, prijaznostjo in toplo besedo krajšajo čas mnogim bolnikom in starostnikom, zato smo razstavo posvetili tudi prostovoljnemu delu.

Po krajšem kulturnem programu, v katerem smo predstavili polstoletno zgodovino šole, so si povabljenci z zanimanjem in nostalgijo ogledali razstavo, se sprehodili po specialnih kabinetih zdravstvene nege ter obujali dragocene spomine. Povabljenci so prejeli spominski Bilten, ki je nastal ob tej priložnosti. Druženje smo zaključili s skromno pogostitvijo in obljubo na ponovno snidenje.

Janja Florjančič

Galerija

jubilej-001
jubilej-002
jubilej-003
jubilej-004
jubilej-005
jubilej-006
jubilej-007
jubilej-008
jubilej-009
jubilej-010

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava