Dom upokojencev Brežice se je preselil v novi dom

14.11.2013 | 11:25

Dom upokojencev Brežice se je preselil v novi dom

Končno lahko z velikim veseljem objavimo, da smo se vsi stanujoči in zaposleni Doma upokojencev Brežice 7. novembra 2013 preselili v nov objekt z istim imenom DOM UPOKOJENCEV BREŽICE, na naslov DOBOVSKA CESTA 8, 8250 BREŽICE.

Pri tako obsežnem projektu, ki je potekal pod geslom »V novi Dom – z roko v roki, po poteh, ki vodijo v srca ljudi«, nam je pomagalo veliko skupin ljudi in posameznikov, ki so s svojim delom in nesebično pomočjo prispevali k preselitvi celotne dejavnosti doma.

Gotovo veste, da se je v 33. letih, kolikor smo jih preživeli v naši stari hiši, ustvarilo veliko vezi, dela, nakopičilo ogromno stvari, ki so smo jih potrebovali za kvalitetno delo ter življenje v domu. Vse to je bilo potrebno prenesti v novi dom. Na tako velik projekt smo se začeli intenzivneje pripravljati pred letom in pol, ko se je s postavitvijo temeljnega kamna pričela gradnja novega Doma. Gospa Andreja Flajs, direktorica DUO Impoljca, je to pomembno informacijo podelila tudi s stanovalci in njihovimi svojci, skupaj smo začeli intenzivno sodelovati in se pogovarjati, kako bomo zaživeli v novem domu. V letošnjem letu smo pričeli intenzivno načrtovati projekte preselitve vseh služb, ki jih lahko sedaj, ko smo na cilju, ocenimo kot odlično realizirane.

Da smo dosegli cilj, je bilo potrebno zelo veliko dela. Gotovo vsak posameznik ve, kako je, če se človek seli in preseli ter koliko dela in truda je potrebno za tak korak. In če to pomnožimo krat 116 ljudi, je številka ogromna. Brez nesebične pomoči vseh, ki ste nam pomagali, tega ne bi zmogli.

Preselitev dela kuhinje in dnevnih prostorov z vso njihovo opremo in pripadajočimi pripomočki smo začeli v soboto, 2. novembra 2013. S pomočjo osmih zaposlenih v Vojašnici Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki, pod poveljstvom majorja g. Aleša Zajca, smo s dvema tovornjakoma kar 8 ur vozili vse stvari, ki smo jih pripravili. Domsko pohištvo so preurejali tudi možje naših sodelavk, kar je zelo olajšalo delo.

V ponedeljek, 4., in v torek, 5. novembra, smo skupaj s svojci pripravljali kovčke vsem stanovalcem doma, shranjevali ter popisali vso njihovo osebno lastnino, ki so jo želeli prenesti v novi dom. Vse to smo v sredo, zopet s pomočjo svojcev in štirih zaposlenih v Vojašnici Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki prenesli v novi dom. Tam so nam pri pripravi prostorov in postelj pomagali tudi člani Rdečega križa Brežice.

V četrtek, 7. novembra 2013, pa je bil za nas prav poseben dan, ki se bo pisal v zgodovino novega doma.

Po obilnem zajtrku je ob 8.45 uri z avtobusom na izlet odpotovalo 24 stanovalcev. Ogledali so si Veliko Dolino in na Turistični kmetiji Črpič–Svetnik preživeli prijetno dopoldne.

Medtem smo se v domu že pripravili na prihod dveh kombijev, in sicer iz VDC Krško-Leskovec in DUO Impoljca, ki sta na panoramsko vožnjo in nato do novega doma prepeljala 38 težje pomičnih stanovalcev. Štirinajst stanovalcev se je v novi dom preselilo v spremstvu svojcev, vse ostale pa so nam z reševalnim vozilom pomagali prepeljati štirje zaposleni iz Vojašnice Jerneja Molana.

Vse stanovalce so v novem domu s kruhom dobrodošlice svečano sprejele direktorica DUO Impoljca ga. Andreja Flajs, strokovna vodja DUO Impoljca ga. Darja Cizelj in vodja Doma upokojencev Brežice mag. Valentina Vuk. Ob zvokih harmonike so stanovalci prihajali v novi dom med 9. in 12. uro. V novem domu so pričeli življenje z obilnim kosilom in domačo orehovo potico, ki so jo pripravile naše kuharice.

Vsem prostovoljcem iz Vojašnice Jerneja Molana v Cerkljah ob Krki, Rdečega križa Brežice, Varstveno delovnega centra Krško-Leskovec, družinam zaposlenih, svojcem in sodelavcem, ki ste nesebično in velikodušno pomagali pri našem skupnem velikem koraku, se vsi stanovalci, stanovalke in zaposleni Doma upokojencev Brežice iz srca zahvaljujemo in vam sporočamo, da nam je uspelo, ker smo odlično sodelovali. Tako velik projekt smo vrhunsko izpeljali. Vsem in vsakemu posebej iskrena hvala.

V petek, 15.11.2013, bo ob 10. uri v novem Domu potekala vselitvena zabava z odprtjem stalne razstave del Društva likovnikov Brežice.

Maja Čič, dipl. DT

Galerija

dom BR 1
dom BR 2
dom BR 3
dom BR 4
dom BR 5

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava