Na zabavo v naravo - Dan šole v znamenju jabolka

19.10.2013 | 10:10

Na zabavo v naravo - Dan šole v znamenju jabolka
Na zabavo v naravo - Dan šole v znamenju jabolka

OŠ Adama Bohoriča Brestanica vsako leto pripravi odmeven dan šole, ki ga množično obiščejo starši in krajani. Obiskovalci si radi ogledajo šolo in dejavnosti tistega dne, na koncu pa prisostvujejo še kulturni prireditvi.

Letos pa nas je ideja popeljala v naravo. Jesen nasuje polno košaro dobrot, med njimi so zelo uporabna tudi jabolka. Učenci so želeli poiskati vse načine koristi jabolk. Tako so poleg slastnih koščkov peciva učenci izdelali sladoled, sprešali jabolčnik, pripravili razstavo vrst jabolk, ustvarjali na temo jabolka in poiskali različne igre v zvezi z jabolkom. Vse to smo delili z našimi sorodniki, prijatelji in znanci. Najbolj v slast sta šla jabolčnik in izvrsten sladoled. Med veliko vrstami peciva pa so vabile mnoge pite, pečena jabolka, zavitki …

Prvi del dneva je potekal v pripravah na zunanji del, na igrišču. Toplo sonce nas je grelo in zlata jesen je zažarela v vseh odtenkih. Učenci so ponujali dobrote s svojih miz in vabili obiskovalce k igram. Kratek pomenek, potrditev dela svojega otroka ali le sprehod pa sta naredila ta dan bolj zdrav. Kot pravi pregovor, da jabolko na dan odžene zdravnika stran, smo tudi mi odšli zadovoljni domov. Dan v naravi je usmerjala učiteljica Metka Vutkovič, pomagali pa so nam še gospod Adrijan Černelč iz Kozjanskega parka, Sadjarstvo Cvar, gospa Nada Drstvenšek in Aktiv kmečkih žena Rožno – Presladol. Skupne moči ustvarjajo svet lepši.

Milena Žičkar Petan,
OŠ Adama Bohoriča Brestanica

Galerija

sadje-001
sadje-002
sadje-003
sadje-004
sadje-005
sadje-006
sadje-007
sadje-008
sadje-009
sadje-010
sadje-011

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava