Benjamin Muhič rešil Adrio Mobil

7.10.2013 | 08:35

Benjamin Muhič rešil Adrio Mobil

2. Velika nagrada občine Mengeš je bila zadnja dirka dečkov ter predzadnja dirka mladincev v sezoni 2013. Adrii Mobil se ni izteklo vse po načrtih saj je uspelo zmagati le Benjaminu Muhiču pri mlajših mladincih.

Tekmovanje so pričeli dečki C. Najboljši kolesar v tej sezoni Jan Bevc je zbolel in ni startal. Njegovo odsotnost so poskušali nadoknaditi ostali člani ekipe vendar se kljub dobremu in napadalnemu dirkanju nikomur ni uspelo uvrstiti na zmagovalne stopničke.

Velik boj dečkov B je minil v znamenju boja za slovenski pokal. Martin Colnar - Adria Mobil, Martin Cunder - Radenska ter Anže Skok - Sloga 1902 Idrija so se borili za skupno zmago saj so bili pred dirko točkovno zelo izenačeni. Dirko je dobil kolesar Perutnine Ptuj Marko Hozjan. Martin Colnar je bil tretji in po naših podatkih postal zmagovalec slovenskega pokala vendar je nekaj ur po cilju sledilo presenečenje.

Martin Colnar: »Dirkal sem na skupno zmago v slovenskem pokalu zato sem si pred dirko preračunal točke, ki jih potrebujem za končno zmago. Po dirki sem doživel pravi šok, saj so sodniki objavili povsem drugačno lestvico, kot je bila pred dirko objavljena spletni strani KZS«.

Dečki A niso izkoristili odsotnost letos najboljšega v tej kategoriji Ptujčana Luke Sagadina. Aljaž Jarc je dosegel solidno četrto mesto, medtem, ko je zmagal Hrvat Viktor Potočki.

Pri mlajših mladincih so Adrijini kolesarji dosegli dvojno zmago. Drugič letos je zmagal Benjamin Muhič pred klubskim kolegom Gorazdom Perom. Njun uspeh sta dopolnila Mitja Zupančič na 6. in Matej Mesojedec na 7. mestu.

Kako je v kolesarstvu pomembna ekipa, je slikovito opisal zmagovalec Benjamin Muhič: »Brez ekipe nebi mogel zmagati. "Gogi", "Mičo" in "Meso" so bili zares enkratni in so me vedno pred šprintom pripeljali v ospredje, tako mi ni bilo težko zmagati. Tudi oni pa so pridno nabirali točke in na koncu dosegli odlične uvrstitve. Ekipa je delovala res homogeno«.

Pri starejših mladincih je kljub perfektno izpeljani dirki Adrijinih kolesarjev zmagal kolesar Save Gašper Katrašnik, drugi pa je bil naš Jon Božič.

Z nastopi mladincev je bil zelo zadovoljen njihov trener Josip Radakovič in dejal: »Povem lahko, da smo obeh kategorijah prikazali odlično ekipno vožnjo, saj so fantje z odliko opravili vse kar smo se dogovorili. Za dosežene rezultate je zaslužna cela ekipa. Fantje, tako starejši kot mlajši, so znova dokazali, da so prava ekipa, ki diha skupaj in ekipa v kateri so pripravljeni "umreti" eden za drugega«.

Srečko Glivar
foto: Goran Badovinac

Galerija

menges-001
menges-002
menges-003
menges-004
menges-005
menges-006
menges-007
menges-008
menges-009
menges-010
menges-011
menges-012
menges-013
menges-014
menges-015
menges-016

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava