Občina bo očistila že očiščeno, a spet 'aktivno' črno odlagališče

11.9.2013 | 13:15

Občina bo očistila že očiščeno, a spet 'aktivno' črno odlagališče
Občina bo očistila že očiščeno, a spet 'aktivno' črno odlagališče

Po dobrem mesecu dni sem se zopet "oglasil" pri očiščenem smetišču Čedem (opozarjal sem, da so v njem ponovno smeti) in zadeva je takšna, kot je bila. No, malenkost je še "obnovljena" z lokalnimi odpadki iz verjetno s kakšne bližnje kmetije, kjer so počistili shrambe za novo letino. Tisto, kar pa je ostalo od predhodnih letin, pa so odpeljali v gozd, da jih doma ne moti. Priloženi sta dve sliki, kaj več jih nisem dodajal, ker so tako ali tako iste kot zadnjič.

No, resno ne razumem več ne okoliških ljudi in tudi ne pristojnih organov.

Najbolj zanimivo pa je to, da ko se pripravljajo volitve, takrat se vsi politični veljaki in tudi tisti, ki bi radi to postali, tako na veliko ustijo, kako poslušajo svoje volilce in prebivalstvo samo, da dobijo glas, potem pa nič. Saj za nekaj let so na varnem, proračun jim daje mesečni dohodek, ki ni ravno majhen, ampak toliko, kolikor dobijo, je vsekakor preveč za to, kolikor naredijo. Bo zanimivo videti, kako bo to izgledalo naslednje leto, ko se bo volilo župane in lokalno politiko. Takrat bodo zopet letele obljube in volilcem bodo obljubili vse. Ko pa dobijo tako servirano, da bi bilo kaj potrebno narediti, pa se nič ne vidi in nič ne sliši.

Res žalostno, kam se je prišlo v teh preteklih letih, ko se je ustanovilo toliko ustanov brez dodane vrednosti in so očitno namenjene samemu sebi ne pa ljudem, ki jih podpirajo.

Z lepimi pozdravi do enkrat naslednjič, Tomaž

Odgovor Občine Brežice:

Dne 03.09.2013 smo si ogledali odlagališče na Čedmu. Kot je bilo iz slik razvidno, je bilo po očiščenju odlagališča na novo pripeljano nekaj smeti. Gre predvsem za organske oz. biološke odpadke (vejevje, odpadni les, ostanki kmetijskih pridelkov - koruzni storži), nekaj pa je tudi plastične in polivinilaste embalaže. O ponovnem onesnaženju je Občina Brežice obvestila Medobčinski inšpektorat – Skupni prekrškovni organ občinskih uprav občin Bistrica ob Sotli, Brežice, Krško, Radeče in Sevnica. Odlagališče je opremljeno z tablo za prepoved nadaljnjega odlaganja odpadkov.

Občina bo očistila odlagališče in odpeljala vse odpadke, ki ne sodijo v naravo.

David Flajnik Občina Brežice
Oddelek za gospodarske javne službe in gospodarske zadeve

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava