VIDEO: Ko gramoznica postane raj za deskarje

10.8.2013 | 12:15

VIDEO: Ko gramoznica postane raj za deskarje
VIDEO: Ko gramoznica postane raj za deskarje

Mladi imajo veliko zanimivih idej, na žalost pa jih je le malo tudi udejanjenih, saj je njihova uresničitev običajno povezana z denarjem in birokratskimi ovirami. Vsemu temu pa niso podlegli trije mladi Brežičani, ki so pred dvema letoma v gramoznici Boršt pri Cerkljah ob Krki odprli vrata First Wake Parka, kot so poimenovali novo zbirališče ljubiteljev deskanja na vodi.

"Namesto da bi nam uradniki poiskali rešitve, smo jih morali iskati sami. Najprej nam verjetno tudi zaradi naše mladosti niso verjeli, da smo resni, vendar pa smo vztrajali in na koncu prišli do cilja," je tedaj za Dolenjski list boje z birokracijo komentiral Igor Kežman, eden izmed treh lastnikov First wake parka, ki so idejo za projekt dobili v tujini, kjer je deskanje precej bolj razvito kot v Sloveniji.

Čeprav je imel ta šport še pred nekaj leti pri nas le peščico privržencev, pa se je krog ljubiteljev deskanja na vodi v zadnjem času zelo razširil. Dokaz za to so tudi številni obiskovalci, ki so že v prvih tednih po odprtju želeli preizkusiti vlečnico na Borštu. "Odziv je nad pričakovanji, saj nas je doslej obiskalo že veliko ljudi od blizu in daleč, prihajajo pa tudi Zagrebčani. Presenečeni smo predvsem nad odzivom domačinov, glede na to, da je bilo deskanje na vodi še pred nekaj leti eksotika," je bil obiska vesel Kežman.

Gramoznica na Borštu je bila sicer v preteklosti priljubljeno lokalno kopališče z neoporečno vodo, da slednje še vedno drži, pa so po besedah Kežmana potrdile tudi nedavne analize vode. Ljubitelji deskanja se tako lahko brezskrbno predajajo užitkom, katerih sestavni del so akrobacije, poskrbljeno pa je tudi za začetnike.

Posneli video o deskanju na vodi

Energična ekipa je posnela tudi promocijski video, za režijo in montažo je poskrbel Matej Dušič, reden wakeboardar na tamkajšnjem prizorišču. V filmu poleg njega nastopata še Ambrož in Maks, med drugim pa so fantje snemali tudi s pomočjo mini helikopterja.

Če torej še ne veste, kam po ohladitev ali adrenalinsko poživitev, predlagamo obisk First Wake Parka v Bošrtu, kjer je med vikendi kar pestro in polno obiskovalcev od blizu in daleč.

M. M.

Summer Time 2013 - First Wake Park (video: Matej Dušič)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava