Na 10. občni zbor PD Polet kljub snegu prišla tretjina članov

27.2.2013 | 11:30

Na 10. občni zbor PD Polet kljub snegu prišla tretjina članov

Planinsko društvo Polet iz Šentruperta je minuli petek, 22. februarja 2013, v Domu kulture v Šentrupertu pripravilo redni letni občni zbor društva. Že deseti. Čeprav so bile vremenske razmere nemogoče, snežilo je kot za stavo, se je zbora udeležila več kot tretjina odraslih članov.

Naši trije vodniki iz Kamnika, Mengša in Ljubljane so dokazali svojo pripadnost društvu, pa tudi Rudi Skobe, ki je predsednik MDO za Dolenjsko in Belo Krajino, hkrati pa tudi naš član, je s svojo prisotnostjo obeležil svečanost trenutka. Pridružili so se nam tudi predstavniki sosednjih planinskih društev iz Trebnjega in Sevnice, ki so nas obdarili ob naši 10-letnici.

Pregledali smo delo v preteklem obdobju in se pomudili pri načrtih za letošnje leto. Naj omenim samo nekaj akcij iz zanimivega programa: poletni tabor bo tokrat konec junija v Makedoniji, maja bomo organizirali »Tabor Polet extreme« ob Gardskem jezeru, kjer bomo plezali po jeklenicah ter športno plezali, turno kolesarili in smučali, julija se bomo napotili na našega očaka, oktobra pa bomo skupaj s planinci iz Trebnjega osvojili Kraljevsko špico.

Damjan nam je tudi letos pripravil zelo zanimivo projekcijo vseh akcij, ki smo jih izvedli v preteklem letu.

V svečanem delu programa smo podelili Zahvale za desetletno zvestobo društvu – kar sedemnajst članov je takih – ter svečane zahvale tistim članom, ki nam večkrat priskočijo na pomoč.

Že ob decemberskem praznovanju pa smo podelili tudi svečana priznanja in društvene plakete.

V programu je s trobento sodeloval naš mladi planinec Jan Anderlič, sicer tudi učenec Glasbene šole Trebnje.

Po prireditvi smo dokazali, da smo družabna bitja, in poklepetali ob prigrizku, ki so ga pripravile naše vrle planinke, okrepčali pa smo se tudi z vinsko kapljico naših najboljših vinogradnikov – planincev.

Da nam bo lepo, ne bo treba čakati dolgo. Že 16. marca se bomo namreč napotili na pot po dolini reke Dragonje!

Bojan Brezovar

Galerija

Občni zbor 2013 142
Občni zbor 2013 153
Občni zbor 2013 164
Občni zbor 2013 176

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava