Motivacija in osebni pristop na usposabljanjih obrodila presenetljive rezultate

21.2.2013 | 11:35

Motivacija in osebni pristop na usposabljanjih obrodila presenetljive rezultate

Že zadnjič smo poročali, da so pod okriljem Zavoda KNOF v Sevnici potekale delavnice in usposabljanja za devet brezposelnih, ki so se odločili prekiniti vsakdanjo rutino in poskusili nekaj novega, koristnega. Organizatorji so bili presenečeni nad stopnjo motiviranosti prav vseh udeležencev in konkretnimi rezultati delavnic, ki bodo vidni v obliki novih podružnic »Stare šole« v prihodnjih mesecih. Učinke delavnic najbolj čutijo udeleženci sami, zato smo jih spodbudili, da svoje vtise zapišejo v obliki prispevka, dva od njih objavljamo v nadaljevanju članka:

DOGAJANJE V »STARI ŠOLI«

V okviru projekta »STARA ŠOLA« nas je v decembru 2012, 9 kandidatov iz težje zaposljivih skupin (do 25 in nad 50 let) pričelo s programom usposabljanja z namenom povečanja socialne vključenosti in zaposljivosti udeležencev. Med 120 urnim trajanjem smo imeli delavnice, na katerih smo slišali in se naučili marsikaj zanimivega in koristnega za nadaljnjo poslovno pot posameznika, na področju splošnega znanja in osebne rasti. Seznanili smo se tudi z delovanjem zavoda KNOF, v okviru katerega projekt »STARA ŠOLA« poteka. Pod mentorstvom prijazne Mojce Žganec Metelko smo spoznali in preizkusili tudi praktični del projekta, torej delo v sami prodajalni »Stara šola« (ki po novem deluje na Kvedrovi cesti, zadaj za hotelom Ajdovec), kjer ima vsak občan možnost podariti še uporabna oblačila in predmete, katere se mu morda zdi škoda zavreči in s tem tudi prispeva za čistejše okolje (manj odpadkov itd.). S tem pa je hkrati tudi vse občanom ponujena možnost nakupa rabljenih oblačil, obutve in predmetov po simboličnih cenah. Nekateri udeleženci usposabljanja pa v tem projektu vidimo tudi možnosti za naše nadaljnje sodelovanje. Tako so se porodile ideje, da bi dejavnosti razširili tudi v Posavje (Krško, Brežice) in v Zasavju (Trbovlje, Hrastnik). Torej ideje zorijo in trudili se bomo, da jih tudi čim prej realiziramo.

(Jožica, 54 let iz Boštanja)

Dodatno izobraževanje težje zaposljivih

Zavod KNOF so. p. podjetje je pripravilo dodatno izobraževanje za težje zaposljive skupine. Udeležuje se ga devet prostovoljcev. Praktično usposabljanje opravljamo v Stari šoli, kjer se učimo prodaje, sortiranja in vrednotenja, rabljenih izdelkov. Popolnoma smo preuredili trgovino.

Zdravka Abram nam je s svojimi predavanji na zelo zanimiv način podala način prodaje, stika s kupci, kako se lotiti podjetništva in kako odgnati razne strahove, ki nas ovirajo pri uresničitvi naših sanj ne samo v poslu ampak tudi osebno.

Franci Čeč nas je popeljal v poznavanje prostovoljstva, mentorstva in zavedanje pomena prostovoljstva.

Usposabljanje še ni končano, vendar sem že do sedaj dobila veliko znanja, ki mi bo koristilo na moji poti iskanja zaposlitvenih priložnosti. Najbolj pa sem vesela, da smo vsi udeleženci tim v katerem se dobro počutim in upam, da to moje mnenje delijo tudi drugi. Upam, da bom pridobljeno znanje dobro uporabila, kar pa je popolnoma odvisno od mene.

(Magda, 53 let iz Budne vasi)

Več informacij o usposabljanjih Zavoda KNOF so.p. je na voljo na www.knof.si, pod projektom »Znanje za zaposlovanje«.

Zavod KNOF so.p.
Amadej Kozole 

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava