Slovenija ima nov Guinnessov rekord - neprekinje​no igranje na harmoniko!

25.8.2012 | 08:30

Zoran Zorko s spremstvom na Veselem Janezu ob začetku  igranja na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Zoran Zorko s spremstvom na Veselem Janezu ob začetku igranja na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Poslano v soboto ob 01:43 uri: V noči iz petka na soboto, ob 1:19 uri, je harmonikar Zoran Zorko podrl svetovni Guinnessov rekord v neprekinjenem igranju  na harmoniko! Rekord je začel v četrtek, 23. 8. ob 12. uri na Kongresnem trgu v Ljubljani in ga podrl torej ob 1.19 uri v soboto po 31 urah in 25 minutah igranja skupaj s pavzami, vendar ni še konec! Zoran nadaljuje z  igranjem, saj  je njegov cilj že od začetka rekord ne samo postaviti, temveč krepko preseči. Počuti se odlično, iz ure v uro je razpoloženje boljše, napoveduje pa vsaj še nekaj ur igranja!

Zdaj že rekorder Zoran je s harmoniko v rokah  prepotoval dobršen del Slovenije, od Ljubljane, do Bleda, kjer je preigral prvo noč, do Kranja, Novega mesta, Kostanjevice in nazadnje še Brežice, kjer je dosegel Guinnessov rekord.

Kot rečeno, Zoran nadaljuje z igranjem in šele jutri ali pa morda celo pojutrišnjem bo jasno, za koliko je presegel prejšnji svetovni rekord. Spremljate ga lahko na festivalu Panonika harmonika v Brežicah, kjer se ta vikend postavljajo še trije Guinnessovi rekordi, največja obara, največje slovensko kosilo in največji ženski harmonikarski orkester. Obenem na naslednjih dveh festivalskih dneh nastopajo še domače in tuje glasbene zvezde, kot so Goran Bare i Majke, Frajle, Fake Orchestra, Kingston ter Fantje z vseh vetrov v originalni zasedbi s Tonetom Rusom.  Festival čez dan ponuja bogat otroški program, otroci do 8. leta pa imajo celo brezplačen vstop.

Fotografije Zoranovega podiranja rekorda pa vam pošljemo v jutranjih urah ...

Z lepimi pozdravi,
Milena Jakovljevič
PR Panonika harmonika

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava