Vinske kraljice so se potopile po rebulo in metliško črnino

5.6.2012 | 13:50

Vinske kraljice so se potopile po rebulo in metliško črnino
Vinske kraljice so se potopile po rebulo in metliško črnino
Vinske kraljice so se potopile po rebulo in metliško črnino

Aktualna kraljica rebule Jana Drnovšek in Vinska kraljica Slovenije 2011 Simona Žugelj sta se preteklo soboto potopili v 8 metrov globok tolmun Krčnik v Goriških Brdih po kraljičin zaklad. Jana je odnesla kraljičino rebulo, Simona pa je iz globin prinesla metliško črnino.

Zgodba se je začela leta 2010, ko se je takratna Vinska kraljica Slovenije Andreja Erzetič prvič potopila po penino Quercus Vinske kleti Goriška Brda. Penina je imela odlične pogoje za zorenje in tako je nastala posebna briška penina, penina Krčnik, blagovne znamke De profundis.

Leta 2011 sta se ponovno potopili tako Andreja kot takrat aktualna vinska kraljica Slovenije Simona Žugelj in isto leto so potapljači kluba Subrda na dno potopili tudi metliško črnino Vinske kleti Metlika. To je bilo prvič, da je belokranjsko vino zorelo v Goriških Brdih.

Po letu dni so preteklo soboto v organizaciji kluba Subrda in s koncertom kvinteta Kvartin obeležili kraljičin potop in na plano potegnili žlahtno kapljico. Iz globin Krčnika je tako prišla metliška črnina. Vino je eno leto zorelo na konstantni temperaturi, v temi in v svojem miru in zagotovo je vse to je pripomoglo k žlahtnejšemu okusu.

Metliška črnina letnika 2009 je tako z manj kisline in s svojo mehkobo prepričala briške obiskovalce in vinarje, kateri tisti večer niso posegali po rebuli, temveč so se pustili z rezino pršuta razvajati z belokranjskim vinom. Zagotovo to niso bile zadnje steklenice vina s sončne strani Gorjancev, saj se Brici že veselijo novih vinskih zgodb, katere pomaga ustvarjati ena najlepših in skrivnostnih lokacij v Brdih, tolmun Krčnik.

Simona Žugelj

Galerija

vino-11
vino-12
vino-13
vino-14
vino-15
vino-16
vino-17
vino-18
vino-19
vino-20
vino-21
vino-22

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (15)

5.6.2012Oceni Simon 

Naj me hudič vzeme, če je na fotografijah zares Simona, saj si ni čisto nič podobna. Poleg tega pa bi lahko poprosila katero od številnih vinskih kolegic, da bi se podpisala namesto nje, kajti pisanje o sami sebi v 3. osebi ni ravno vrlina. Celo bolje bi bilo, če bi to svojo informacijo napisala v 1. osebi ter podatek o tem, da je bila ona Vinska kraljica Slovenije 2011, dodala spodaj ob podpisu. Prvi odstavek s pravkar omenjenim dodatkom bi se v tem primeru glasil: "Z aktualno kraljico rebule Jano Drnovšek sva se preteklo soboto potopili v 8 metrov globok tolmun Krčnik v Goriških Brdih po kraljičin zaklad. Jana je odnesla kraljičino rebulo, jaz pa sem iz globin prinesla metliško črnino. ... Simona Žugelj, Vinska kraljica Slovenije 2011

5.6.2012Oceni Nena 

Simona, res si ta tvoj nevsakdanji dogodek z uporabo 3. osebe opisala skrajno suhoparno, kot da ga v resnici sploh nisi osebno doživela.

5.6.2012Oceni veljak 

Simon, vejice so vredu postavljene, boš tudi lektoriral, da bo lahko dala prevest??? Kaj je sploh vazno kdo napise? vazno, da je dogodek, katerega marsikateri od slovničarjev in modrecev nebi nikoli izpeljal. Vsaka čast kraljicam.

5.6.2012Oceni butec &butec 

...kera je pa od urbanča...

5.6.2012Oceni ROBERTO K. 

Simona vsaka ti cast , si edina prava promotorka metliske crnine. Le tako naprej !

6.6.2012Oceni Brdar 

Prava ideja ! Končno se je nekdo spomnil potopiti metliško črnino. Čestitke Simoni za novo idejo. Bravo! Tako se dela.

6.6.2012Oceni Danilo 

Končno se je začel voz Metliške črnine obračati v pravo smer. Hvala vam Simona, joze in Andrej ! Promocija na nivoju.

6.6.2012Oceni Simona 

Poštovani gospod Simona in gospa Nena oziroma kdorkoli že sta! Res ste sprašujem ali sem sploh pismena ali pa se mogoče kujem v zvezde, da o sebi pišem v 3. osebi? Hm...pa ne drži niti prvo niti drugo. Ne gre vama zameriti, da ne vesta, da se podobni sestaki pošljejo medijem, kateri oblikujejo tekst po svoje in se spodaj tudi podpišejo, vendar na Lokalno.si tega niso naredili in je prišlo do neljube zmede s 3. osebo in mojim podpisom. Z veseljem vaju povabim na kavo, če le pustita svoje podatke in kontakt, da se gospod Simon lahko prepriča kako izgledam, saj si res ne želim da bi zaradi mene po Metliki koga hudič pobiral, obenem pa sem dovzetna za nove predloge glede oblikovanja teksta, ker očitno ne zadoščam norman metliškega pravopisa in slovnice. Lep pozdrav, Simona Žugelj, Vinska kraljica Slovenije 2011. p.s.: zraven lahko še "pogooglata" kaj pomeni "Najprej pometi pred svojim pragom".

6.6.2012Oceni Metla 

Mislim da imate vsi metliški potapljači, kraljice in kraljički kaj za pometat pred "svojih" pragovih.

6.6.2012Oceni simon 

metla,... ne vem, če si prav sklanjala "svojih pragovih"... najbrž bi bilo bolje svojih pragih ali pa tudi svojimi pragovi... no skratka, drugič preveri pri Toporišiču.

začetnapredhodna Stran: 1/2naslednjazadnja

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava