PUM: Odprtje razstave Tadeja Rozmana

29.5.2012 | 08:10

Tadej Rozman

Tadej Rozman

Projektno učenje za mlajše odrasle (PUM) Novo mesto pripravlja slikarsko razstavo Tadeja Rozmana. 30. 5. 2012 ob 11. uri bodo v okviru Tedna vseživljenjskega učenja mentorice in udeleženci programa Projektno učenje za mlajše odrasle, bolj znano pod kratico PUM, pripravili slikarsko razstavo Tadeja Rozmana, enega izmed udeležencev programa. Otvoritev razstave bo potekala v prostorih Razvojno izobraževalnega centra Novo mesto, Topliška c. 2, (TZC TUŠ) v Novem mestu. Popestril jo bo tudi kratek kulturni program.

PUM v okviru delovanja spodbuja svoje udeležence tudi pri njihovih umetniških aktivnostih. Tadej Rozman je eden izmed tistih mladostnikov, ki se je v času obiskovanja programa pričel zavedati, da je umetniško izražanje pomemben del njegovega življenja. V relativno kratkem časovnem obdobju je naslikal lepo število slik, ki jih bo skupaj z mentoricami in udeleženci programa PUM predstavil širši javnosti. V sklopu programa boste obiskovalci deležni predstavitve avtorja slikarskih del z glasbeno spremljavo ter pogostitvijo.

Tadej Rozman: »Za slikanje me je navdušil pokojni ameriški slikar Robert Norman, bolje poznan pod imenom Bob Ross. Po gledanju njegovih videov na spletu sem bil impresioniran predvsem nad tem, kako enostavno in v relativno kratkem času naslika zelo dobro sliko. Po njegovih navodilih sem se podobnega dela lotil tudi sam. Število mojih slik se je od oktobra 2011, ko sem postal udeleženec programa, zelo povečalo. Mentorice me pri mojih slikarskih aktivnostih zelo spodbujajo, hkrati pa program omogoča, da imam na voljo platna in ves potreben material za slikanje, ki si ga sam ne bi mogel privoščiti. Z nasveti sta mi v veliko pomoč zunanja sodelavca programa in novomeška slikarja Sebastjan Šeremet in Nejc Smodiš, s katerima v okviru slikarskih in drugih delavnic redno sodelujemo.«

Vabljeni vsi, ki si želite s svojo prisotnostjo podpreti mladega umetnika in si ogledati njegova dela.

RIC Novo mesto

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava