Prvoaprilski sneg - ne za šalo, čisto zares!

1.4.2012 | 08:40

Foto: Janja Ambrožič

Foto: Janja Ambrožič

Potem, ko smo ob dvajsetih in več stopinjah že krepko vihali rokave ter gledali v nebo, kdaj bo nam in suhi zemlji vendarle namenilo kakšno kapljo dežja, smo se danes prebudili v hladno, tudi deževno jutro, okoliški hribi pa so marsikje - beli! Snežinke so med drugim presenetile prebivalce Brezove Rebri pri Dvoru, kot rečeno, je bilo tako še marsikje drugod, tudi v Višnji Gori, od koder prihajajo pričujoče jutranje fotografije.

Če ste se tudi vi zbudili v belo prvoaprilsko jutro, nam, dragi bralci, pošljite svoje fotografije na naslov: novice@lokalno.si.

Sicer pa - kaj nam napovedujejo vremenoslovci? Danes bo sprva oblačno, občasno bo deževalo. Na Primorskem ter v severovzhodnih krajih bo večinoma suho. Zgodaj dopoldne bo dež povsod ponehal in od severa se bo zjasnilo. Čez dan bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, ponekod drugod pa veter vzhodnih smeri. Popoldne bo veter oslabel. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 13, na Primorskem do 17 stopinj C.

Jutri bo precej jasno, na Primorskem in deloma na Notranjskem pa bo občasno več oblačnosti. Zjutraj bo marsikje slana. Čez dan bo zapihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od -6 do 0, ob morju okoli 2, najvišje dnevne od 13 do 19 stopinj C.

V torek bo oblačno. V zahodni in v delu osrednje Slovenije bo občasno deževalo. Pihal bo jugozahodni veter. V sredo se bo dež razširil nad večji del države.

M. K.

Galerija

sneg1
sneg2
sneg3
sneg4

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava