VIDEO: Dr. Mirko s hipnoterRAPijo

12.12.2011 | 11:00

VIDEO: Dr. Mirko s hipnoterRAPijo

Naravnost iz umazanega novomeškega hiphop podzemlja, zapuščenih hodnikov in skrivnih raziskovalnih laboratorijev prihaja nova kreacija delirično zblaznelega doktorja Mirka, rap eksperiment aktivne psihoteRAPije pod budnim očesom sive eminence Uroša Gracarja kot režiserja še ene uspešnice s plošče Borec v meni.

Videospot se skozi spremljajočo zgodbo navezuje na domiselno izveden igriv lirični koncept, v katerem novomeški rimostreljač aktualizira pregovore in izraze, povezane z deli človeškega telesa. V videu, poleg podzemnih prikazni, nastopa tudi mladi novomeški rap ustvarjalec Matjaž Povšič alias »Povšo«, ki je pod nihanjem mikrofona doktorja Mirka podvržen hipnozi, skozi katero sugestibilno posrka znanje obširne zakladnice najboljših rap plošč in komadov. S tleskom prstov se konča Povšotov trans, spremenijo se klasični vedenjski vzorci in nov MC je pripravljen za prehod iz podzemne lokacije-X na površje.

Snemanje je potekalo v novomeškem zaklonišču.

Novi videospot Without you je režiral mlad in vse bolj uveljavljeni režiser Uroš Gracar, ki je pustil pečat že kar pri kar nekaj videospotih in svojem celovečernem filmu Razpotje. Spomnimo, da je režiser Uroš Gracar posnel tudi videospot za Lucienne Lončina & Daniela Rampreja Adelina (2010), ne nazadnje pa še za Mirota Vorkapiča – Kje ste (2010) in komad Rdeči trak (2011), Lucienne Lončina - Without you (2011), v prihodnosti pa pripravlja en večji projekt z glasbeno skupino all4play in snemanje novega kratkega filma. Poleg tega pa je sodeloval še s številnimi znanimi Slovenci, kot so Vid Valič, Jan Plestenjak, Franci Kek in drugi.

Glasbeno podlago za pesem je ustvaril priznani slovenski producent Anže Metod Breskvar »Bmd«, vinilke je »podrgnil« legendarni DJ SSF, za mix in mastering pa je poskrbel Tamir Gostiša za press play media. Pri montaži je z Urošem Gracarjem sodelovala tudi Redesign produkcija, v vlogi podzemnih prikazni pa so se pojavili: Marko Šobot, Luka Pekolj, Matic Fink, Klemen Šinkovec, Idriz Hasani, Luka Lichteneger in Mihajlo Milić.

U. G.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava