Vaša zgodba: 60 let PGD Breg

8.7.2011 | 08:00

Vaša zgodba: 60 let PGD Breg

V soboto, 2. 7. 2011, je bilo v naši vasi, na Bregu, veselo in slovesno. Gasilke in gasilci PGD Breg smo namreč praznovali 60-letnico ustanovitve in uspešnega delovanja našega društva. V ta namen je 16 moških in ženskih ekip tekmovalo že na tretjem tradicionalnem gasilskem memorialu Antona Kožarja. Sledila je proslava, ki se je začela s slavnostnim postrojem gasilskih društev iz bližnje in daljne okolice ob spremljavi Železničarske godbe Zidani Most.

Predsednik društva Gregor Horvat se je v svojem govoru zahvalil vsem, ki smo na kakršen koli način pripomogli k dobremu delovanju društva, ki v majhnih krajih ne nudi samo pomoči ob požarih in drugih naravnih nesrečah ter ujmah, ampak je gonilo vseh kulturnih in družabnih prireditev v vasi. Tudi slavnostni govornik, župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk, nam je ob jubileju čestital in se nam zahvalil za trud, opravljeno delo in dobro sodelovanje, hkrati pa razvil nov prapor, ki smo ga po 45. letih zamenjali s pomočjo krajanov, gasilcev in ostalih donatorjev. Najbolj zaslužnim gasilcem je predsednik GZ Sevnica, Zvone Košmrl, podelil priznanja, posebno odlikovanje GZ Slovenije pa je prejelo tudi društvo.

Vaša zgodba: 60 let PGD Breg

V kulturnem programu so sodelovali še plesalke in plesalci Folklornega društva Brusači iz Radeč in mladi, nasmejani gasilec Kristjan Štigl, ki je raztegnil meh.

Po uradnem delu je sledila še veselica, ki se je skupaj s Fanti izpod Lisce zavlekla pozno v noč.

Sestavila: Petra Plazar
Foto: Nejc Volarič

Galerija

Vaša zgodba: 60 let PGD Breg
Vaša zgodba: 60 let PGD Breg
Vaša zgodba: 60 let PGD Breg

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava