Spletni arhiv

Prikazan je izbor iz arhiva. Prikaži celoten arhiv

Začetni datum: nedelja, 29.3.2020

Ali so kadilci bolj dovzetni za okužbo z novim koronavirusom?
ned, 29.3.2020 (12:30) — Vaša zgodba
Osebe, ki kadijo, so na splošno bolj dovzetne za okužbe dihal, ki pri njih tudi pogosteje potekajo v težji obliki. Trenutno ni na voljo dovolj dokazov, da bi lahko trdili, da so kadilci bolj dovzetni tudi za okužbo z novim koronavirusom. A glede na to, da so kadilci na splošno bolj dovzetni za okužbe dihal, je verjetno, da so tudi bolj dovzetni tudi za okužbo z novim koronavirusom v primerjavi z osebami, ki ne kadijo.

Ljudje ob Kolpi: Matija Totter
ned, 29.3.2020 (11:50) — Vaša zgodba
Običajno pišemo o ljudeh, ki so dosegli pomembno izobrazbo ali ustvarili znanstvena ali umetniška dela. Matiček (Matija, Matt, Mathias) ni tak; je pa v okviru svojih možnosti odločilno vplival na ohranjanje običajev in opisovanje navad Belokranjcev in tako pustil pečat.

VIDEO: S ponedeljkom začetek sobne košarkarske lige
ned, 29.3.2020 (11:15) — Vaša zgodba
V času karantene je na slovenskem športnem prizorišču vzcvetel nov šport. Sobna košarka, kjer v provizoričen košarkarski koš mečeš takšne in drugačne objekte, ki jih najdeš pri roki. Prva sobna košarkarska liga, uradno tekmovanje Košarkarske zveze Slovenije, se bo začelo v ponedeljek, 30. marca, ob 10. uri.

V Dublinu smo preživeli čudovite tri tedne
ned, 29.3.2020 (10:30) — Vaša zgodba
Konec februarja smo se odpravili v okviru projekta Erasmus+ na praktično usposabljanje v tujini, in sicer v Dublin. Deset dijakov Ekonomske šole Novo mesto nas je v glavno mesto Irske prispelo dokaj pozno zvečer. Takoj smo se odpravili k družinam, ki so nas gostile. Te so bile zelo prijazne in nam povedale vse potrebne informacije o Dublinu. Tam smo preživeli prečudovite tri tedne, delali smo v podjetjih, spoznavali mesto in ljudi in zelo uživali. Pri družinah smo večkrat jedli zelo okusno večerjo in se prijetno pogovarjali. Brez težav smo si zapomnili našo pot do delovnega mesta in delo na praksi skrbno izvajali.

Brezplačni webinar: Pomoč države v krizni situaciji
ned, 29.3.2020 (09:50) — Vaša zgodba
Spoštovani, SPOT svetovanje Jugovzhodna Slovenija, pod koordinacijo RC Kočevje Ribnica d.o.o. vabi podjetnike, podjetja in obrtnike iz jugovzhodne regije ter širše k ogledu BREZPLAČNEGA webinarja: POMOČ DRŽAVE V KRIZNI SITUACIJI - S POJASNILI

DRPDNM-jev projekt Yes Volunteering se kljub koroni nadaljuje
ned, 29.3.2020 (09:00) — Vaša zgodba
Zaradi koronavirusa je veliko projektov na določenih področjih dela začasno ustavljenih, kajti v prvi vrsti je bilo treba poskrbeti za zaščito vseh sodelujočih v projektih in lokalnih skupnosti, kjer potekajo dogodki. Zaradi sodobne tehnologije pa je določenim vseeno omogočeno delo na daljavo, ki ga lahko opravljamo v varnem zavetju svojih domov. Tako je tudi v primeru evropskega projekta Yes Volunteering, kjer smo se vsi partnerji odločili, da bomo z našim delom nadaljevali na t.i. način »Smart Working« in naše srečanje, v okviru katerega bo izvedeno tudi več delavnic, preselili v digitalni svet in jih izvedli prek videokonference.