Spletni arhiv

Prikazan je izbor iz arhiva. Prikaži celoten arhiv

Začetni datum: nedelja, 26.1.2020

Delavnica ''Polstenje mila v volneno srajčko''
ned, 26.1.2020 (12:50) — Vaša zgodba
V sredo, 22. 1. 2020, smo v okviru projekta Igrišče znanja in druženja v Dobličah – IZID, organizirali delavnico Polstenje mila v volneno srajčko. Delavnico, ki je potekala v prostorih PGD Dobliče, sta vodili Tončka Jankovič in Vida Novak.

''Potujemo skupaj'' na Japonsko
ned, 26.1.2020 (10:40) — Vaša zgodba
V četrtkovem večeru, 23. januarja 2020, smo v Knjižnici Brežice v Dvorani Savice Zorko skupaj s Fakulteto za Turizem Univerze v Mariboru za širšo javnost pripravili potopisno predavanje o Japonski. Tokratno je bilo že peto v nizu predavanj »Potujemo skupaj«.

Bolj star, bolj živ
ned, 26.1.2020 (09:35) — Vaša zgodba
»Naj razsaja bralni virus, naj okuži vse ljudi, z njim in knjigami bomo živeli srečno vse svoje žive dni!« (L.V.) ... To Četrtkovo srečanje je na RIC-u v Novem mestu razsajal bralni virus. Ob čaju smo ga širili. Ni vročine, nič ne boli. Bralni virus te položi, umiri, da sedeš, ležeš in bereš. Kakšno razkošje imeti doma knjigo in jo brati, kadar si zaželiš! Tako je mislil direktor RIC-a Novo mesto Gregor Sepaher, ko je za začetek šolskega leta Univerze za starejše podaril vsem prisotnim članom knjigo Bolj star, bolj živ. Carl Honore je knjigo namenil vsem, ki bi radi svojo starost sprejeli kot nov in drugačen čas in se dobro imeli. Svojo trditev je dokazoval na 246 straneh v 11-ih poglavjih. Iz 140 knjig in prispevkov je črpal znanje in trditve o tem, da je staranje lahko zelo plodno, kreativno in koristno obdobje življenja. Uvod v knjigi je prepričljiv, saj ga je napisala ambasadorka radostnega staranja dr. Manca Košir. Seveda morajo o tem biti prepričani tisti, ki živijo ta del življenja. Številni stari, ki do starosti nimajo prijaznega odnosa, izhajajo iz odklonilnega odnosa do starejših, ker niso več produktivni in veliko stanejo. Takšna je naša družba, ki ceni le kapital in dobiček. Zato zanje že leta »pripravlja« programe za lažje in dostojno življenje ljudi, ki so gradili in ustvarili veliko premoženje. Bomo dočakali načrtovane želje?

Upravna enota Krško prejela priznanje »Uspešen uporabnik CAF«
ned, 26.1.2020 (08:55) — Vaša zgodba
Minister za javno upravo Rudi Medved je prejšnji teden podelil priznanja uporabnikom modela CAF v letu 2019. Gre za orodje Skupni ocenjevalni okvir (Common Assessment Framework), ki ga organizacije javnega sektorja po Evropi uporabljajo kot pripomoček pri uporabi tehnik za obvladovanje kakovosti z namenom izboljšanja svojega delovanja. Model daje poudarek večji vključenosti zaposlenih pri predlaganju in izvajanju sprememb, sodelovanju, preglednosti delovanja in notranji povezanosti v organizaciji. Podeljenih je bilo 12 priznanj »Začetnik CAF« organizacijam, ki so samooceno izvedle prvič, in 21 priznanj »Uporabnik CAF« organizacijam, ki samooceno izvajajo redno.