Vse najboljše, gospod Slavko Omerzo! 90 let ima!

9.6.2023 | 12:00

Vse najboljše, gospod Slavko Omerzo! 90 let ima!

V četrtek, 8. junija, se je nekaj učencev, učiteljev OŠ Maksa Pleteršnika Pišece in gospa ravnateljica Nuška Ogorevc odpravilo v Pavlovo vas, kjer živi gospod Slavko Omerzo. Gospod Slavko je namreč dan prej praznoval 90. rojstni dan. Ker je vsa leta sodeloval in pomagal na Unesco taborih, smo mu podarili zbornik o Unesco taborih v Pišecah z naslovom Premikanje mej na OŠ Maksa Pleteršnika Pišece (avtorica Tanja Plevnik), poseben šopek in mu zaželeli še veliko lepih trenutkov v življenju.

Njegova družina nas je lepo sprejela in pogostila, malo pa smo poklepetali tudi s Slavkom. Mnogo let že dela na kmetiji, ukvarja se z vinogradništvom, njegov hobi pa je ustvarjanje z lesom. V okolici hiše smo zasledili kar nekaj čudovitih lesenih struktur.

Ker je še zelo vitalen, smo ga vprašali za nasvet in povedal nam je, da je treba pridno delati, biti skromen, ne smeš biti prevelik optimist, pa bo šlo. Nam pa je naročil, naj le bomo pridni v šoli, kajti izobrazba je odskočna deska za naprej, hkrati pa moramo spoštovati učitelje, ki se trudijo za nas.

Pa še na mnoga leta, gospod Slavko.

Miha, Tomo, Larisa, Lana
OŠ Maksa Pleteršnika Pišece

Galerija

_SlavkoOmerzo (1)
_SlavkoOmerzo (2)
_SlavkoOmerzo (3)
_SlavkoOmerzo (4)
_SlavkoOmerzo (5)
_SlavkoOmerzo (6)
_SlavkoOmerzo (7)
_SlavkoOmerzo (8)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava