20. Slikarski ex tempore Rihpovec

8.6.2023 | 12:00

Foto: Ksenija Starič

Foto: Ksenija Starič

20. Slikarski ex tempore Rihpovec

V soboto, 27. maja, je Društvo za napredek Hribovec Rihpovec, s pomočjo Občine Trebnje, izvedlo že 20. prireditev Slikarski ex tempore Rihpovec. Celo vreme je pokazalo prijaznejše lice, kot da hoče prispevati k slavnostnem vzdušju jubilejne prireditve.

Ker je dan slikarske prireditve v vasi namenjen dnevu kulture, so se vaščani zbrali že ob 9. uri na vaškem središču, da so pozdravili udeležence. Prišlo je 14 ljubiteljskih slikarjev iz Društva upokojencev Novo mesto, Društva likovnikov iz Trebnjega in posamezniki iz občin Domžale, Ljubljana, Radovljica in Mirna Peč. Pridružili so se trije osnovnošolci, bodoči umetniki, ki so z zanimanjem poslušali nasvete upokojene likovne pedagoginje in drugih udeležencev z izkušnjami. Ustvarili so zanimiva dela.

Prireditev so popestrile tudi klekljarice iz Društva Žnurce, ki so nekaj že pripravljenih del razstavile v hiški, poleg tega pa tudi ustvarjale »na licu mesta«. Bilo je kaj videti. Manjkali niso niti »lovilci sanj«, ki so jih izdelale.

Jubilejno prireditev je obogatila Cvetka Grbec, pletarka, ki ustvarja s šibjem. Je ena redkih, ki še obvlada to obrt. Pod njenimi prsti je nastala čudovita košarica. Vse je izgledalo tako zelo enostavno! Obljubila je, da se bo s člani društva v zimskem času dobila na delavnici.

Med trajanjem prireditve sta k slavnostnemu vzdušju prispevali z obiskom predstavnici JSKD Izpostave Trebnje gospe Joži Sinur in Petra Zorn. Prinesli sta čudovito darilo, priznanje društvu za 20 letno delo na področju kulture. S priložnostnim darilom in čestitkami je z obiska druge prireditve v sosednji občini prihitela tudi Mojca Femc iz Zveze kulturnih društev Trebnje.

Nekaj pred 15. uro je bilo delo zaključeno in ustvarjena dela so bila razstavljena ob hiški. Sledila je slovesna zaključna prireditev, ki so jo pripravili izključno člani društva. Posebna zahvala je bila namenjena udeležencu prireditve ljubiteljskemu slikarju Francu Urbančiču iz Društva upokojencev Novo mesto, ki se je udeležil vseh dvajsetih prireditev, in Mariji Prah, ki je vodila slikarsko sekcijo Jutro pri Društvu upokojencev pred dvajsetimi leti in je z nasveti pripomogla k pripravi prireditve. Klepet je trajal ... Dokaz več, da je sodelovaje med mestom in vasjo, starimi in mladimi potrebno in možno.

Vodja projekta
Ana Bilbija

Galerija

_n Rihpovec (01)
_n Rihpovec (02)
_n Rihpovec (03)
_n Rihpovec (04)
_n Rihpovec (05)
_n Rihpovec (06)
_n Rihpovec (07)
_n Rihpovec (08)
_n Rihpovec (09)
_n Rihpovec (10)
_n Rihpovec (11)
_n Rihpovec (12)
_n Rihpovec (13)
_n Rihpovec (14)
_n Rihpovec (15)
_n Rihpovec (16)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava