Recept za najhitreje pripravljen sladoled, ki ne redi!

26.5.2023 | 13:20

Recept za najhitreje pripravljen sladoled, ki ne redi!

Ste eni izmed tistih nesrečnežev, ki se morajo izogibati slastnim kepicam sladoleda? Psssst, to poletje se vam ne bodo več cedile sline!

Osvežilni sladici se vam namreč ni potrebno povsem odpovedati, veste. Za vas imamo hitro in enostavno alternativo, ki je slastnega okusa, povrhu tega pa je še zelo zdrava. Privoščite si jo lahko brez slabe vesti, saj ne vsebuje maščob in vrtoglavih kalorij, s katerimi si ugled kvarijo okusni mlečni sladoledi. Le redki imajo denimo manj kot 200 kalorij na porcijo. Huh, veliko, kajne?

Okusen in zdrav sadni sladoled

Zdrav sladoled si lahko pripravite sami. Pravzaprav gre za zmrznjen smoothie, torej sveže zmiksano sadje, ki ga za kratek čas shranite v zamrzovalni skrinji. Poigravate se lahko z različnimi okusi ali pa si privoščite sladico iz ene vrste sadja.

Recept za najhitreje pripravljen sladoled, ki ne redi!

Sadje preprosto stresete v visoko posodo in jo s paličnim mešalnikom zmeljete v gladko kremasto zmes. Zaradi sladkorja, ki ga vsebuje sadje, dodatno sladkanje ni potrebno, če vam prija, pa lahko denimo dodate žlico medu. V kolikor bi radi malce grešili, lahko sadju dodate tudi banano, slednja bo ustvarila bolj kremasto teksturo. Da sadje ne bo potemnelo, dodajte še nekaj kapljic limoninega soka. Dobro zmiksano sadje nato prelijte v modelčke za lučke na palčki ali v plastične lončke in vse skupaj shranite v zamrzovalni skrinji.

V kolikor bi si želeli sladico pripraviti v petih minutah, pa lahko to storite s pomočjo zmrznjenega sadja. V zamrzovalniku imejte tako denimo vedno na voljo jagodičevje, ki ga boste tedaj, ko vas bo zgrabila želja po osvežilni sladici, preprosto zmiksali v kremasto zmes. Naj vam gre v slast!

V. M.
Foto: Dreamstime

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava