Na evropski nogometni tekmi presenetili Marka Kerina

26.5.2023 | 08:20

Na evropski nogometni tekmi presenetili Marka Kerina

Včeraj smo si v živo ogledali tekmo evropskega prvenstva v nogometu (v kategoriji do 17 let) med Slovenijo in Italijo, ki je potekalo v mestu Telki pri Budimpešti.

Glavni namen udeležbe skupine dijakov in profesorjev na tekmi je bil presenetiti našega dijaka s SIC Brežice, Marka Kerina, iz 1. Ae-oddelka. Mark je izvrsten nogometaš, ki je celotno tekmo igral v prvi postavi, kljub temu, da je leto mlajši od drugih igralcev.

Po začetni smoli (izključitev vratarja iz naše ekipe) je bilo čutiti premoč nasprotnikov. Prvi polčas so se slovenski igralci in obramba, z Markom na čelu, uspešno branili in zadržali začetih 0:0.

V drugem polčasu pa je bilo čutiti premoč, ki so jo imeli Italijani z igralcem več. Premagali so nas z rezultatom 3:0, a so po razpletu druge tekme, prav tako kot Slovenija, odšli domov brez nadaljnje uvrstitve v četrfinale, kamor sta se uvrstili Španija in Srbija.

Naša šola je dogodek finančno podprla in s plačilom prevozov omogočila ogled tekme v živo. Udeleženi dijaki so za to izkušnjo zelo hvaležni.

Profesorja: Blaž Milar in Karmen Štefanič

Galerija

_tekma (1)
_tekma (2)
_tekma (3)
_tekma (4)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava