Zlati nasveti: Ravnajte takole, pa bo testo popolno
19.3.2023 | 17:45
Ne glede na recept za testo, je dobro slediti drobnim trikom, zaradi katerih je priprava še posebej uspešna.
Da bo vaše testo videti, kot bi ga izdelal izkušen kuharski mojster, sledite naslednjim korakom:
- Še preden boste pričeli z delom, naj vam misli odromajo k sestavinam. Jajca in maslo tako že poprej vzemite iz hladilnika. Naj počivajo nekaj časa na sobni temperaturi, preden jih boste zmešali z ostalimi sestavinami.
- Uporabite prekuhano vodo, saj klorirana voda oslabi delovanje kvasa. Pomembno je tudi, da voda ni hladna, saj se škrob v mrzli vodi slabo topi.
- Se pri peki ravnate po načelu: bolje malo več, kot premalo? Zavrzite to misel, ko beseda nanese na pecilni prašek in kvas. Če boste z omenjenima sestavinama pretiravali, se zlahka zgodi, da bo testo prekomerno naraslo in vas razžalostilo z razpokami.
- Dlje kot bo testo vzhajalo, bolj bo okusno. Če vzhaja premalo časa, boste zaznali neprijeten okus po kvasu. A tudi tukaj ne gre pretiravati, če je testo preveč vzhajano, se bo zvrnilo samo vase.
- Držite se tega, da testo vedno položite v že ogreto pečico. Potem, ko nastavite ustrezno temperaturo, počakajte 10 do 15 minut - nikar ne prehitevajte peke s predčasno namestitvijo v hladno pečico, saj boste zgolj poslabšali kvaliteto končnega izdelka.
V. M.
Pogled vojnih veteranov 91 na trenutne...
Lojzekov stric: Kdo pa Lipiču in Času kaj verjame.
V soboto Praznik situl - 8. festival...
miha: hm podgurc pa nepismen, kje si pa še...
Se medved ne boji več človeka? Medvedka z...
Jožko: Ali je to čudno, da se več ali manj,...
DL: Novo mesto ni parkirni eldorado; v...
Jožko: Torej po parku poleg KCJT, se bo...
Nočna dieta, ki zares deluje!
Jožko: Dieta za mladino...
Soda bikarbona je uporabna tudi na vrtu
sre, 31.5.2023
Nočna dieta, ki zares deluje!
pon, 29.5.2023
Recepti: Domača gnojila za bogato letino
tor, 30.5.2023
Se medved ne boji več človeka? Medvedka z mladičema ob šoli
sre, 31.5.2023
DL: Novo mesto ni parkirni eldorado; v kratkem bo parkirišč še manj
sre, 31.5.2023