Ah, ti odnosi

16.3.2023 | 12:00

Ah, ti odnosi

V petek popoldne, 10. marca, je v dvorani CIK Trebnje potekal seminar Ah, ti odnosi, ki je bil namenjen vsem profilom, pozicijam in generacijam od 12. leta navzgor, za nekatere kot preventiva, za druge kot kurativa, za tretje pa kot potrditev, da delamo prav. Razumevanje z drugimi ljudmi postaja vse bolj nujna sposobnost, ki jo iz dneva v dan vse bolj potrebujemo. Na mizi so vsakega udeleženca za dobrodošlico čakale različne pozitivne misli z rožico iz krep papirja in bonbonom, zapisi in risbice najboljših stvari v življenju, ki so zastonj: objemi, veselje, prijatelji, poljubčki, družina, spanec, ljubezen, smeh, lepi spomini. Vse to je pripravila predavateljica seminarja Nena Dautanac, ki je prišla na Dolenjsko iz Prekmurja.

Na seminarju je dejala, da ne moremo drugih prisiliti, da bi nas imeli radi in nas spoštovali, toda lahko se odločimo naučiti imeti z njimi korektne odnose. Ne moremo vedno izbirati okoliščin, konfliktov in odnosov, v katerih se bomo znašli, toda vedno lahko izberemo svoj odziv. Naše obnašanje je naša odgovornost. Spregovorili smo o tem, kako je možno, da ista situacija ali okoliščina nekoga nasmeje, drugega pa močno užali. Govorili smo o reševanju konfliktov v sporazumevanju in odpravljanju napak v komunikaciji ter kako izgledajo zdravi oziroma dobri odnosi. Dejala je, naj se odločimo biti hvaležni, naj negujemo pozitivne in koristne misli, delamo naj to, kar je prav.

Seminar je bil praktične narave, duhovit in podkrepljen z vsakdanjimi primeri. Znanje, ki nam ga je posredovala odlična predavateljica Nena, bo zagotovo izboljšalo naše odnose in rezultate na vseh življenjskih področjih. Dobili smo tudi odgovore, kako razumeti za nas nerazumljivo obnašanje nekaterih ljudi. Vsi prisotni, bilo nas je okoli petdeset, smo bili z njenim izvajanjem zelo zadovoljni in jo nagradili z močnim aplavzom.

Helena Murgelj

Galerija

_zzseminar (1)
_zzseminar (2)
_zzseminar (3)
_zzseminar (4)
_zzseminar (5)
_zzseminar (6)
_zzseminar (7)
_zzseminar (8)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava