Pet medalj za člane BK Pišece v Sarajevu; Gašper Skubic s prvo medaljo za svoj novi klub

7.3.2023 | 09:00

Pet medalj za člane BK Pišece v Sarajevu; Gašper Skubic s prvo medaljo za svoj novi klub

Vikend, ki je za nami, je bil v regiji rezerviran za 5. krog mednarodne ADA badmintonske lige. Karavana se je mudila v glavnem mestu BIH. Turnirja se je udeležilo 200 igralcev iz Srbije, Danske, BIH, Hrvaške, Nemčije in Slovenije.

Badminton klub Pišece je zastopalo pet članov, med njimi tudi novinec Gašper Skubic, ki je v kategoriji moški posamezno A osvojil vrhunsko drugo mesto. V tej kategoriji sta bila prijavljena tudi Toni Hotko in Tadej Škof, ki pa sta zaradi lažjih poškodb morala turnir posameznikov odpovedati.

Sta pa oba odlično nastopila v igrah dvojic. Toni Hotko in Tine Albreht sta kljub suverenim igram v skupinskem delu morala priznati premoč v finalu, medtem ko je svojo prvo medaljo na ADA turnirjih za klub iz Pišec osvojil tudi Goran Škerl v dvojicah skupaj s Tadej Škofom. Dobro predstavo je pokazala tudi Patricija v igri posameznic.

Vsi dosežki:

- 2. mesto Toni Hotko in Tine Albreht MDA

- 2. mesto Gašper Skubic MSA

- 3. mesto Tadej Škof in Goran Škerl MDC

- 3. mesto Patricija Geč WSD

Da je šport povezovalen in združuje dobre ideje, pa so na nedeljskem sestanku potrdili tudi predstavniki dveh klubov, ki so sestavili plan sodelovanja. BK Pišece in BK Sertini Doboj sta namreč sklenila dogovor o sedelovanju tako na športnem kot tudi turistično - gospodarskem delu. Še pred poletjem bo številčna ekipa iz Pišec obiskala Doboj, kjer bo strokovna trenerska ekipa naredila predstavitveni trenerski plan, s seboj bodo odnesli tudi nekaj športne badmintonske opreme, ki jo bodo donirali otrokom iz Doboja za boljši in hitrejši razvoj. Skupaj z ekipo športnikov pa bodo v Doboj odpotovali tudi brežiški gospodarstveniki in turistični delavci.

Že naslednji vikend pa bodo člani BK Pišec aktivni v SBL, saj bo v Brežicah potekala celotna liga.

BK Pišece

Galerija

_zzsarajevo (0)
_zzsarajevo (1)
_zzsarajevo (2)
_zzsarajevo (3)
_zzsarajevo (4)
_zzsarajevo (5)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava