Vrečice s silika gelom odslej shranjujte

4.2.2023 | 14:00

Foto: Dreamstime

Foto: Dreamstime

Veste, kako veliko uporabnost imajo? Naj nikar romajo v koš, saj vam bodo prišle še zelo prav …

Drobne papirnate vrečice, na katerih je naveden napis silica gel, večina ljudi zavrže. Pod roke nam običajno pridejo, ko kupimo čevlje, nahajajo se namreč v novih artiklih, kot so obutev, torbice, denarnice, elektronika itd. Da vrečke končajo v košu za smeti, ni pravzaprav nič nenavadnega, saj k temu vodi že sam napis na ovoju: 'vrzite proč' in 'ne jejte'.

A naj vam zaupamo, da jih je modro shranjevati, saj vam lahko služijo kot preprosta rešitev za preprečevanje številnih nevšečnostih. Zrnca silika gela namreč iz okolice nase vežejo vlago in tako ohranjajo suhost predmetov ob katerih se nahajajo. Ko se zrnca napolnijo z vlago, jih preprosto osušite v pečici in jih tako ponovno pripravite na uporabo.

Uporabnost vrečic s silika gelom

- Nezgoda: ko je telefon izpostavljen vlagi

 Če se vam pripeti, da zmočite mobilni telefon, potem ga lahko rešite z vrečicami silika gela. Iz telefona le odstranite baterijo in razpoložljive dele, nato pa ga položite v škatlo, napolnjeno z vrečicami. Silika gel bo vase posrkal vlago učinkoviteje kot riževa zrna.

- Skladiščenje

 Oblačila, modni dodatki, fotografije, knjige, igrače … vse kar ste namenili skladiščenju, bo dlje ohranilo kvaliteto, če boste v vrečko ali škatlo potisnili tudi nekaj vrečic gela.

Shranjujte jih skupaj z ličili. (Foto: Dreamstime)

Shranjujte jih skupaj z ličili. (Foto: Dreamstime)

- Podaljšana uporabnost britvice

Poleg britvice postavite vrečice silika gela. Slednji bo preprečil razvoj oksidacije. Rezilo vam bo tako služilo precej dlje časa, saj bo ohranilo svojo ostrino.

- Neprijeten vonj: Silika gel vpija neprijetne vonjave

- Ohranjevanje kvalitete ličil

Ker vlaga v kopalnici na ličila ne vpliva najbolje, boste njihovo kvaliteto ohranili s silika gelom. Vrečice preprosto dodajte škatli ali torbici, kjer jih shranjujete.

njena.si

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava