FOTO: Praznik domačih kolin

1.2.2023 | 13:50

FOTO: Praznik domačih kolin
FOTO: Praznik domačih kolin
FOTO: Praznik domačih kolin

Po 2-letnem premoru so v soboto člani Društva domačih kolin Kostanjevica na Krki ponovno izvedli tekmovanje v izdelavi najboljših domačih dobrot. Ocenjevalna komisija v sestavi: Silvo Vide - predsednik, Silvo Drmaž, Anže Kučič in Alojz Zorič, je tudi tokrat z rezačem Francem Grabnarjem in Meto, koordinatorjem v kuhinji Petrom Levičarjem, računalniškima zapisnikarjema Darkom Kodričem in Matijo Tomažinom imela veliko dela.

V ocenjevanje so namreč prinesli 30 vzorcev krvavic,15 vzorcev pečenic, 17 vzorcev tlačenk, 25 vzorcev mesenk, 16 vzorcev ocvirkov in 3 vzorce potic.

Diplomo za najboljše krvavice je prejel prvo uvrščeni Silvo Vide - Groblje, za 2. mesto Janez Lenart - Škocjan in 3. mesto Milan Janežič - Škocjan.

Pri pečenicah je bil 1. Tone Hodnik - Orehovec, 2. mesto je dosegel Blaž Vide in 3. mesto kmetija Škrbina - Vinica. 

Po ponovnem okrepčilu z domačimi dobrotami in glasbi je sledila podelitev diplom še za ostale vzorce, katere so prav tako podelili predsednik društva Franc Kovačič in Brigita ter župan Kostanjevice na Krki Robert Zagorc.

Pri tlačenkah je ponovno 1. mesto zasedel oz. najboljšo izdelal Silvo Vide, 2. mesto je doseglo Društvo ljubiteljev suhomesnatih dobrot – Leskovec pri Krškem in 3. mesto Drago Krošelj - Raka.

Rezultati pri mesenkah: 1. mesto Blaž Vide, 2. mesto Silvo Vide in 3. mesto Peter Rebselj - Šentjernej.

Po kratkem premoru so podelili še priznanja za ocvirke: 1. mesto kmetija Škrbina, 2. mesto Urban Škrbina in 3. mesto Janez Lenart – Škocjan.

In še ocenjevanje potic: 1. mesto Franc Glinšek - Podbočje, 2. mesto Jožica Vodopivec - Šentjernej in 3. mesto Anica Selak - Šentjernej.

Predsednik društva Franc Kovačič se zahvaljuje vsem članom za prinesene vzorce, saj s svojimi izdelki še naprej ohranjajo kulturno in etnološko izročilo naših krajev ter vrednot, ki na podeželju izhajajo iz enostavnega kmečkega življenja.

Anton Hruševar

Galerija

_zzkoline (01)
_zzkoline (02)
_zzkoline (03)
_zzkoline (04)
_zzkoline (05)
_zzkoline (06)
_zzkoline (07)
_zzkoline (08)
_zzkoline (09)
_zzkoline (10)
_zzkoline (11)
_zzkoline (12)
_zzkoline (13)
_zzkoline (14)
_zzkoline (15)
_zzkoline (16)
_zzkoline (17)
_zzkoline (18)
_zzkoline (19)
_zzkoline (20)
_zzkoline (21)
_zzkoline (22)
_zzkoline (23)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava