DL: Postelje v DSO prazne, ker ni delavcev

31.1.2023 | 14:45

Nekateri domovi so novim stanovalcem že prisiljeni zapirati vrata, čeprav so čakalne vrste dolge. (Foto: L. M.)

Nekateri domovi so novim stanovalcem že prisiljeni zapirati vrata, čeprav so čakalne vrste dolge. (Foto: L. M.)

DSO Kočevje zaradi pomanjkanja zlasti medicinskega kadra že zmanjšal namestitvene zmogljivosti – Domovi že leta opozarjajo, da so razmere resne, a se ne zgodi nič – Čakalne vrste dolge, zaposleni preobremenjeni, razpisi pa neuspešni – Prenizka plača – Tujcev še ne zaposlujejo

V Skupnosti socialnih zavodov Slovenije opozarjajo, da akutna kadrovska kriza zapira vrata domov za starejše (DSO), saj so nekateri zaradi pomanjkanja delavcev že zmanjšali svoje namestitvene zmogljivosti in celo zaprli bivalne enote oz. oddelke. Preverili smo stanje v domovih na Dolenjskem, v Posavju, Beli krajini in na kočevsko-ribniškem območju.

Prav vse direktorice domov jasno povedo, da se težave kopičijo že vrsto let, da so sistemske rešitve za delo s starimi nujne, pa se je še bolj pokazalo med pandemijo, ko so domovi reševali zdravstveni sistem. Pristojni žal očitno ne razumejo dobro, da vsako odlašanje z reševanjem kadrovske krize pri skrbi za starejše vodi v katastrofo. Ta v tem trenutku ni več daleč.

DSO Kočevje je že tak primer. V domu bi lahko imeli več stanovalcev, če bi imeli dovolj ustreznega kadra. Zdaj imajo 164 stanovalcev, sprejeli bi jih lahko do 168, njihova namestitvena zmogljivost pa je 172.

Naši domovi trenutno nimajo zaposlenih tujcev.

Kot pove direktorica Lidija Vardijan, dom ni polno zaseden ne le zaradi pomanjkanja kadrov, ampak tudi zaradi vse starejših zaposlenih, ki jim morajo po zakonu omogočiti vse, kar jim pripada, v normativih pa to ni upoštevano. Štirje delavci tudi že izpolnjujejo pogoje za upokojitev. Nekaj zaposlenih dela preko javnih del. V dom sprejemajo tudi veliko zelo bolnih stanovalcev, ki ne morejo več bivati doma.

NA RAZPISE NI ODZIVA

Najhujše je pomanjkanje zdravstvenega kadra. Domovi se znajdejo, kot vejo in znajo. »Na razpise za bolničarja negovalca ali srednjo medicinsko sestro ni prijav. Dvema strežnicama smo plačali šolnino za prekvalifikacijo v bolničarko negovalko, v letu 2023 bomo plačali šolnino še dvema zaposlenima za prekvalifikacijo za srednjo medicinsko sestro,« pove direktorica Vardijan in doda, da so večkrat že objavili razpis za fizioterapevta – neuspešno, nihče ni izpolnjeval vseh pogojev. Težko so dobili delavce v kuhinji in za čiščenje. Finančno podcenjen je namreč tudi podporni kader v domu, dobesedno je izenačen s tistimi, ki doma čakajo na delo.

»Ljudje niso več pripravljeni delati ob koncu tedna, med prazniki, ponoči. Verjetno so tudi med pandemijo prišle v ospredje druge vrednote. Sicer pa, zakaj bi delali, če so za isto plačo lahko doma, ob tem pa še malo ‘fušajo’ in tako dobijo več kot naši zaposleni,« odkrito pove direktorica.

DELO ZAHTEVNO, A SLABO PLAČANO

Tudi direktorica DSO Trebnje Petra Kušar Stojakovič opaža, da zaposleni v osnovni in socialni oskrbi med domovi »krožijo« oz. raje odhajajo v druge javne zavode: šole, vrtce, zdravstvene domove, bolnišnice, kjer jim lahko ponudijo manj zahteven razpored dela oz. so bolje plačani, odhajajo pa tudi med osebne asistente. »Z delovnimi pogoji žal nismo konkurenčni drugim panogam, pri nas je delo zahtevno, plače pa nizke,« pove.

Manjka bolničarjev, medicinskih sester, fizioterapevtov, kuharjev …

Trebanjski dom je ves čas polno zaseden, čeprav pomanjkanje kadra še kako občutijo. Ker so potrebe velike, samo letos so prejeli že 780 vlog za sprejem, se trudijo, da nimajo praznih postelj.

NI PROSTIH POSTELJ

Tudi v DSO Krško se spoprijemajo s kadrovsko stisko. »Redno objavljamo razpise, žal se včasih ne prijavi nihče. Za zdaj imamo število zaposlenih še v skladu s priznanim in dovoljenim kadrovskim normativom, a pomanjkanje kadra postaja širša težava, zato lahko tudi pri nas pričakujemo zmanjševanje namestitvenih zmogljivosti,« pravi direktorica Nuša Masnik.

DSO Krško je polno zaseden, skupaj z dnevnim varstvom imajo 201 uporabnika. Prostih postelj nimajo.

OPOZARJAJO ŽE LETA

V DSO Črnomelj za zdaj še dobijo delavce na objavljene razpise. Njihov dom je glede na zmogljivost polno zaseden – 156 stanovalcev, izvajajo tudi pomoč na domu. Sprejemi novih stanovalcev so trenutno sicer omejeni, a razlog je prenova doma, ki bo končana predvidoma februarja prihodnje leto.

Težav zaradi kadra se njihova direktorica Valerija Lekić Poljšak še kako zaveda, saj je tudi predsednica skupščine Skupnosti socialnih zavodov Slovenije. V teh dneh spet opozarjajo vlado, naj že kaj stori. Nujne so sistemske spremembe pri delu s starimi oz. sprememba zastarelih kadrovskih normativov za zdravstveno nego in rehabilitacijo, za kar si prizadevajo več kot deset let.

TARNAJO ZAMAN?

Da sistem ni pravilno zastavljen, pove tudi pomočnica direktorice DSO Novo mesto Sonja Jurečič.

»Delo v domu za starejše je zelo težko, prav tako delo na terenu pri pomoči na domu. Vsi upamo, da nam bo vendarle nekdo prisluhnil, da ne tarnamo zaman, saj so razmere zelo resne in je skrajni čas za ukrepe,« pove in doda, da je za zdaj pri njih stanje še obvladljivo, vendar pa je trend odhodov v porastu. »S takšno tendenco odhodov zaposlenih, ki jih ne bomo mogli nadomestiti, se zelo bojimo že bližajočih se praznikov in tudi prihodnosti. Na trgu dela nismo konkurenčni niti gospodarstvu niti javnemu sektorju – ne v zaslužku ne v pogojih dela,« je jasna Sonja Jurečič.

Članek je bil objavljen v 50. številki Dolenjskega lista 15.  decembra 2022

L. Markelj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava