Badminton festival

31.1.2023 | 09:50

Badminton festival
Badminton festival
Badminton festival

V Brežicah in Pišecah je minuli vikend potekal 1. AdA badmintonski festival.

V četrtek se je festival pričel z mednarodno konferenco o gibanju in zdravi prehrani. Zaključek konference je prinesel misel in sporočilo "gibalno stanje otrok in tudi starejših je alarmantno", zato bodo morale države čimprej sprejeti določeno ugodnosti oziroma subvencije, da se bo večje število ljudi začelo vsaj rekreativno ukvarjati s športom, je sporočilo UO športne zveze ADA.

V petek na okrogli mizi so si bili člani športne zveze ADA enotni, da zveza deluje odlično, saj se število udeležencev na posameznem turnirju povečuje.

V Ljubljani, Zagrebu, Brežicah, Varaždinu in Opatiji ima zveza problem, ker nimajo dovolj velike dvorane in se zveza spogleduje z dvodnevnim turnirjem, medtem ko Sarajevo in Beograd trenutno še zadostujeta potrebam. Želja zveze je tudi, da bi že v naslednji sezoni izvedli ADA promo turnirje predvsem v tistih krajih, kjer še ADA ni bila. V mislih so kraji, kot so Doboj ali Banjaluka v BIH. V Srbiji so zanimivi kraji Novi sad in Vršec in na Hrvaškem Split. ADA liga se bi želela širiti tudi proti severu, in sicer v Gradec, kjer bi že naslednjo sezono radi izpeljali en turnir.

Sobotni turnir je bil pika na i festivala. Turnirja se je udeležilo 260 igralk in igralcev 47. klubov iz Srbije, BIH, Hrvaške, Avstrije, Nemčije in Slovenije. Svečana podelitev nagrad in zahval je bila v Mladinskem centru Brežice ter je bila zopet prva prava balkanska zabava po koronskem času brez kakšnihkoli omejitev.

Ker je bila zaključna prireditev, planirana za v nedeljo, izpeljana že v soboto zvečer, je tako bil v nedeljo izpeljan zgolj otroški turnir. Žal se je otroškega turnirja udeležilo manjše število tekmovalcev, kot je organizator pričakoval, a kljub temu je uspel.

Naslednja postaja druženja, kjer bo potekal turnir, bo prvi vikend v mesecu marcu v mestu znamenitega Vučka - v Sarajevu.

Na tej povezavi so objavljeni vsi zmagovalci.

Predsednik ŠZ ADA
Tadej Škof

Galerija

_zzturnir (1)
_zzturnir (10)
_zzturnir (11)
_zzturnir (12)
_zzturnir (13)
_zzturnir (14)
_zzturnir (15)
_zzturnir (16)
_zzturnir (17)
_zzturnir (18)
_zzturnir (2)
_zzturnir (3)
_zzturnir (4)
_zzturnir (5)
_zzturnir (6)
_zzturnir (7)
_zzturnir (8)
_zzturnir (9)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava