Navdušite goste: Recept za drugačne pečene sendviče
29.1.2023 | 16:00
V načrtu imate večerno druženje, želeli bi postreči nekaj okusnega, a bi vam bilo všeč, če bi bila jed preprosta, a hkrati malce drugačna ... Izvolite!
ČAS PRIPRAVE: 25 minut
KOLIČINA: za 4 osebe
Sestavine
250 g sira (gavda)
250 g paradižnika
2 žlici olja
500 g opečenca
100 g majoneze (ali kisle smetane)
200 g rezin šunke
200 g kečapa
pest sončničnih semen
sol
mlet poper
peteršilj za okras
PRIPRAVA
1. Sir na grobo naribajte, paradižnik narežite na rezine. Pekač z višjim robom namažite z oljem in nanj razporedite polovico opečenca.
2. Opečenec v pekaču namažite z majonezo ali kislo smetano, na vrh položite polovico šunke, premažite s kečapom, dodajte polovico paradižnika in potresite s sirom.
3. Na sir položite preostali opečenec, ga ponovno premažite z majonezo, položite preostalo šunko in paradižnik, posujte s sirom, sončničnimi semeni, soljo ter poprom.
4. Pecite v pečici pri 180 °C približno 20 minut, da se zlatorjavo zapeče. Ko se ohladi, narežite na porcije in okrasite s peteršiljem.
Še več okusnih receptov boste našli v reviji Jana, št. 3, 17. 01. 2023.
Jasna Kuljaj nova direktorica
FranciD: Čestitam Jasna! Lepa mora bit...
DL: Zakaj novomeški Glavni trg ne živi...
Marian: Občina je tista, ki lahko privabi...
DL: Portret tedna - Sašo Đukić
FranciD: Malo se je pa že ispel...
DL: Tatovi so se lotili vežice - Brez...
FranciD: Obvezno napisat ime zavarovalnice!
DL: Pri Slavku Barboriču - Gasilci obiskali...
pureber: Slavko, še na mnoga leta ti želim.
DL: Pohvala osebju SB Novo mesto
sob, 20.4.2024
DL: Kevin Tudija, Rom iz Križevske vasi - Njegov cilj: študij in služba
pon, 22.4.2024
DL: Grad Mirna v angleških rokah - Speča lepotica se prebuja
ned, 21.4.2024
Martin Golob: ''Molim, da bi zmagala pamet''
tor, 23.4.2024
Pobarvajte cvetove hortenzij po svoje
pon, 22.4.2024