Navdušite goste: Recept za drugačne pečene sendviče
29.1.2023 | 16:00
V načrtu imate večerno druženje, želeli bi postreči nekaj okusnega, a bi vam bilo všeč, če bi bila jed preprosta, a hkrati malce drugačna ... Izvolite!
ČAS PRIPRAVE: 25 minut
KOLIČINA: za 4 osebe
Sestavine
250 g sira (gavda)
250 g paradižnika
2 žlici olja
500 g opečenca
100 g majoneze (ali kisle smetane)
200 g rezin šunke
200 g kečapa
pest sončničnih semen
sol
mlet poper
peteršilj za okras
PRIPRAVA
1. Sir na grobo naribajte, paradižnik narežite na rezine. Pekač z višjim robom namažite z oljem in nanj razporedite polovico opečenca.
2. Opečenec v pekaču namažite z majonezo ali kislo smetano, na vrh položite polovico šunke, premažite s kečapom, dodajte polovico paradižnika in potresite s sirom.
3. Na sir položite preostali opečenec, ga ponovno premažite z majonezo, položite preostalo šunko in paradižnik, posujte s sirom, sončničnimi semeni, soljo ter poprom.
4. Pecite v pečici pri 180 °C približno 20 minut, da se zlatorjavo zapeče. Ko se ohladi, narežite na porcije in okrasite s peteršiljem.
Še več okusnih receptov boste našli v reviji Jana, št. 3, 17. 01. 2023.
DL: Vlada je obljubljala zlato, zdaj pa...
Kleopatra: Glede ukinitve DZZ naj bi g. Golob v...
DL: Težave s parkiranjem pri ZD NM in...
Jožko: Parkirišča okoli Zdravstvenega doma,...
Vaše fotke: Novomeška nesnaga
miha: Edukacija je zatajila, tako kot...
Jerca Legan odvrgla masko in razkrila...
ivolon: Uh, šokantno. Že tri dni ne spim...
Za obeležje Ilki Vašte: ''Ne le, ker je...
Jožko: Spoštovane gospe in gospodje,...
Zlati nasveti: Ravnajte takole, pa bo testo popolno
ned, 19.3.2023
Poroka na prvi pogled: Blaža muči, ker Tina ne prenese njegove bližine
ned, 19.3.2023
DL: Kritika zdravstva - na 15 minut pregleda čakala pol leta
pon, 20.3.2023
DL: Nepravilno izplačani covidni dodatki - Denar bosta vrnili, a zgodbe ni konec
tor, 21.3.2023
FOTO: V Sevnico po Liscino perilo in kopalke
pon, 20.3.2023