Predavanje Barbare Barbič o Kubi

27.1.2023 | 10:00

Predavanje Barbare Barbič o Kubi

Topličanka Barbara Barbič ima poseben odnos s Kubo, kamor se to pomlad vrača že šestič. Na karibski otok jo veže nekaj tesnih prijateljstev, med drugim nekaj ljudi, za katere reče "moja kubanska familija". Polna je znanja o Kubi, o spremembah in težavah, s katerimi se sooča, pa tudi z neusahljivim bogastvom, ki ga dežela glasbe, plesa, cigar, ruma in starodobnikov, ponuja.

Že pred časom je za Kubance začela zbirati pomoč, vsakič se vrača z ogromnimi zalogami zdravil, ki jih na Kubi močno primanjkuje, higienskimi pripomočki, vedno odnese tudi nekaj hrane. Pri tem so ji pomagali že številni Topličani, zbrano pomoč vedno osebno dostavi ljudem v stiski. (na fotografiji med deljenjem te pomoči v Havani skupaj s svojimi prijatelji)

Barbara bo v okviru topliškega KUD-a v KKC-ju v Dolenjskih Toplicah ta petek ob 18. uri pripravila kubanski večer s potopisom, postregla bo s coctailom cuba libre in zbranim pripravila mini delavnico kubanske salse. Očitno se obeta prava kubanska fiesta, zato - ne manjkat, pridi še ti!

                                                                                                                           P. P.

(pr. ur.: Barbaro Barbič in njeno Kubo bomo podrobneje predstavili v februarski prilogi Dolenjskega lista - v Živi!)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava