Diamantna poroka Ivana in Jožefe Gričar

26.1.2023 | 13:50

Diamantna poroka Ivana in Jožefe Gričar
Diamantna poroka Ivana in Jožefe Gričar

V nedeljo, 22. januarja, sta praznovala diamantno poroko, 60 let skupnega življenja, Jožefa in Ivan Gričar s Štravberka pri Otočcu. Pri obredu diamantne poroke so se v nedeljo ob dvanajstih s slavljencema zbrali hčerki, vnuki, pravnuki, sorodniki, prijatelji in znanci v župnijski cerkvi Št. Peter – Otočec, ki ga je slovesno opravil domači župnik Jože Rački ob somaševanju brusniškega župnika.

Slovesnost so polepšali domači cerkveni pevci pod vodstvom zborovodkinje Mateje Mirtek in organista Mateja Burgerja. Pri zboru poje že dolgo let tudi njuna hčerka Anica. V uvodu so zapeli pesem Presveta luč ter sklenili praznovanje s pesmijo Marija, skoz življenje. Župnik je v pridigi izpostavil zakončev zgled ljubezni in predanost Bogu, kljub temu da včasih v življenju pridejo tudi viharji. V njuni prijetni družbi je bilo vedno veliko ljudi in tako je bilo tudi na praznovanju diamantne poroke, kjer so slavje nadaljevali v gostišču Pri dediju v Šmarjeti, kjer jim je tudi vnuk Gašper Rifelj polepšal praznovanje.

Jožefa se je rodila na Koglem v občini Šmarješke Toplice. Ivan se je rodil na Štravberku. Poročila sta se 19. januarja 1963. leta v župnijski cerkvi v Šmarjeti. Ivan je delal kot vzdrževalec na otoškem gradu, Jožefa pa je delala doma na kmetiji in gospodinjila. V zakonu so se jima rodili trije otroci: hčerki Anica in Marija ter sin Ivan. Smrt sina je v njiju pustila neizbrisno sled. Danes 86-letno Jožefo in 86–letnega Ivana osrečuje sedem vnukov in dvanajst pravnukov. Zakonca Gričar živita sama in skrbita zase. Vesela sta, da gresta lahko vsako nedeljo k sveti maši, zapelje ju hčerka Anica. Redita zajce in skrbita za kokoši. Sta člana Društva upokojencev Otočec. Družbo jima delata tudi pes in muca. Rada bereta časopise, sta dolgoletna naročnika na tednik Dolenjski list.

Zakoncema Jožefi in Ivanu, kličemo še na mnoga zdrava leta.

Helena Murgelj

Galerija

_zzgricar (1)
_zzgricar (2)
_zzgricar (3)
_zzgricar (4)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava