Jan Hotko spet na stopničkah

23.1.2023 | 08:20

Jan Hotko spet na stopničkah

V soboto, 21.1.2023, je v športni dvorani Mengeš potekal prvi badmintonski turnir v sezoni 2023 za dečke in dekleta do 13 let. Od pišečkih igralcev se je turnirja udeležil zgolj Jan Hotko in to zelo uspešno. Kljub temu, da je Jan moral letos prestopiti iz U-11 na U-13, je že na prvem turnirju pokazal svojo moč in željo po uspehu.

Ker državnih točk v kategoriji do 13 let v lanski sezoni ni imel za top 16, je moral nastopiti v B turnirju. V vseh štirih tekmah do finala je dobesedno igral s pol moči, nato pa se je v finalu srečal z Vidom Novakom iz BK Medvedgrad Zagreb ter ga premagal 21:12 21:13.

Med dvojicami je skupaj s Svenom Poharjem prišel dokaj suvereno v polfinale, tam pa je moral priznati premoč reprezentančni dvojici Mašič / Zaletel (BK Bit Ljubljana). V tekmi za tretje mesto sta premagala dvojico Gornjec / Skarlovnik (ŠD Sele Vrhe) ter tako osvojila tretje mesto.

Vrhunske igre Jana so videli tudi vodilni na BZS in Jana poklicali v državno reprezentanco do 13 let.

Naslednji otroški turnir bo v sredini meseca februarja, in sicer BZS U-15, na katerem bodo poleg Jana Hotka nastopili še Mihael Škof, Anej Sušin, Nej Bizjan in Lavra Gerjevič Mataln.

BK Pišece

Galerija

_zzpisece (1)
_zzpisece (2)
_zzpisece (3)
_zzpisece (4)
_zzpisece (5)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava