VIDEO: Slovo od leta 2022

6.1.2023 | 13:20

VIDEO: Slovo od leta 2022

V decembru smo se člani Univerze za starejše RIC Novo mesto na Četrtkovem srečanju poslovili od leta 2022. Kar hvaležni smo mu, saj smo se lahko družili brez posebnih omejitev. Osnove zaščite pa smo vadili dve leti in se jih držimo. Tudi letos smo v Gostišču Loka dobili zavetje in postrežbo. Srečelov je bila še ena vaba in gospa Anica Zupančič je poskrbela, da je darilo dobilo številko in darovalca.

Po uvodnem pozdravu nas je direktor RIC-a Gregor Sepaher pohvalil za aktivnost in potolažil, da bodo iskali veliko poti, da bi naši programi bili zanimivi in vabljivi za vse. Po njegovem nagovoru nas je gospa Anita Jakše, vodja Univerze za starejše, spomnila, kaj vse smo letos imeli v programu. Kar veliko dejavnosti je bilo, za vsakega nekaj, vsega pač nismo mogli obiskovati. Pa vendar smo se ob številkah začudili. Izvedenih je bilo 10 programov, večina celoletnih, beležimo skupno več kot 800 obiskov naših udeležencev, opravljenih je bilo več kot 350 ur. Torej je še nekaj dejavnosti, ki jih še lahko obiščemo in se družimo in učimo tudi v drugem novem letu.

Nato se je Anita zahvalila za naše prostovoljno delo in pozvala vse, da sodelujejo.

- Meni za animatorstvo  bralnega krožka Beremo skupaj, za zapise in objave o našem delu. Te objave imajo poleg dokumentirane dejavnosti predvsem obvestilo za starejše, da se nam pridružijo in uživajo z nami.

- Metki Škedelj za vodenje pohodov Potepanja po …, kamor se je  prijavilo čez sto članov, ki so se veselili, da bodo dvakrat na mesec spoznavali domače kraje. Seveda na pohode pride od 10 do 40 pohodnikov, kakor se pač odločijo, glede na vreme, počutje in težavnost poti.

- Miri Kordiš za energetske vaje, ki jih vodita z Majo Florjanič vsak četrtek. Mira tudi sicer razdaja svoje znanje o alternativni pomoči in samozdravljenju težav, ki so v teh letih kar pogoste.

- Gozdani Petrič, za vodenje skupine bridža, ki je mnoge privabil in se veselijo vsake stopnje napredka.

- Milica Bevc pa nas je obvestila o svoji poti v Istanbul, kjer je 20 Slovencev predstavljalo Slovenijo in sodelovalo s turškimi vrstniki.

Tudi mi smo veselo zaploskali Aniti in se zahvalili za njeno skrbno vodenje in prijaznost do nas. Veseli in hvaležni smo ji za vse.

Za glasbeno popestritev je poskrbel duo Nomadi, ki ga sestavljata Bort Ross in Primož Moškon. Slišali smo mnogo svetovnih uspešnic že med jedjo. Potem pa smo v krogu zaplesali in zapeli. Imamo prednost, da silvestrujemo dopoldne in že popoldne odhajamo domov. Včasih smo se vračali v zgodnjih jutranjih urah. Bilo je drugače, kot smo drugačni tudi mi, ki smo že dolgo tu. Veseli smo, da smo še in zmoremo vsaj to. Spominov pa se ne branimo. Obujamo jih in se tako pomlajujemo. Najpogostejša beseda ZDRAVO je odzvanjala po dvorani, ko smo se poslavljali od tega leta in se že veselili novega z novimi izzivi.

Srečno in iskrivo leto 2023 želim vsem članom in vam - bralcem tega zapisa.

Utrinke našega druženja si lahko ogledate v videu spodaj pot tekstom.

Zapisala Lizika Vardijan, članica Univerze za starejše RIC Novo mesto

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava