16. Tradicionalni Štefanov pohod DU Prečna na Frato

31.12.2022 | 12:30

16. Tradicionalni Štefanov pohod DU Prečna na Frato
16. Tradicionalni Štefanov pohod DU Prečna na Frato

V ponedeljek, 26.12.2022, so se člani Društva upokojencev Prečna podali na 16. tradicionalni Štefanov pohod na Frato. V lepem – za ta čas pretoplem vremenu - so se zbrali na dogovorjenem mestu pod daljnovodom, pri križišču cest za Brezovo Reber in Suhor.

Po pozdravnih nagovorih vodje pohoda Rudija Vidmarja in predsednika DU Prečna Draga Sikoška so se podali na pot, ki je večji del potekala po markirani gozdni poti. Prvi postanek je bil pri koči Jožeta Bedanca, kjer so še kako prav prišle »flaške« iz nahrbtnikov. Skozi vejevje smrek so prodirali sončni žarki, pohodniki pa so se, polni dobre volje, podali proti Škratovci, do križišča za Grč vrh. Tu se jim je pridružilo še nekaj pohodnikov. Spremljevalna ekipa s Cirilo, Jožico, Marjanom in Dragom Šulcem je vse postregla s pecivom in vročim čajem. Končni cilj Dom na Frati. Po okrepčilu in uri oddiha so pred domom naredili skupinski posnetek in se nato vrnili mimo spomenika za Domovino padlim lovcem v drugi svetovni vojni. Tako so hkrati počastili tudi državni praznik Dan samostojnosti in enotnosti Republike Slovenije.

Letošnjega 16. Štefanovega pohoda na Frato se je udeležilo 41 pohodnikov. Na razhodu so si zaželeli zdravja in sreče v novem letu 2023 in si obljubili, da se pohoda naslednje leto zopet udeležijo.

Drago Šulc

Galerija

_zzfrata (1)
_zzfrata (2)
_zzfrata (3)
_zzfrata (4)
_zzfrata (5)
_zzfrata (6)
_zzfrata (7)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava