Obroki za brezdomne tudi v Novo mesto in Kočevje

30.12.2022 | 08:20

Obroki za brezdomne tudi v Novo mesto in Kočevje<strong><br /></strong>
Obroki za brezdomne tudi v Novo mesto in Kočevje<strong><br /></strong>
Obroki za brezdomne tudi v Novo mesto in Kočevje<strong><br /></strong>
Obroki za brezdomne tudi v Novo mesto in Kočevje<strong><br /></strong>

V sklopu dobrodelne akcije »Dva tisoč obrokov za brezdomce«, v kateri sta se povezala Spar Slovenija in Eta Kamnik, so v zavetišča za brezdomne osebe, varne hiše in dnevne centre od novembra dostavili že dobrih 1.300 obrokov hrane. Po zaslugi večmesečne akcije, ki je še v teku, je pripravljene jedi blagovne znamke Natureta prejelo čez 300 oskrbovancev in pomoči potrebnih posameznikov iz več kot 20 ustanov v različnih občinah po Sloveniji.

Tako v Sparu kot Eti Kamnik so letos zaznali izjemen porast prošenj za donacijo hrane, zato so se z mislijo na socialno ogrožene povezali v dobrodelni akciji »Dva tisoč obrokov za brezdomce«. Cilj akcije je doseči socialno ranljivejše posameznike po vseh slovenskih regijah in jim skupno podariti najmanj dva tisoč obrokov blagovne znamke Natureta.

S predajo donacij so pričeli 8. novembra letos, od tedaj pa z njimi vsak teden v drugem kraju oskrbujejo zavetišča za brezdomce, varne hiše, dnevne centre, materinske domove in druge ustanove za pomoč socialno ogroženim. V sklopu akcije je bilo do sedaj razdeljenih 1.342 Naturetinih obrokov in pripravljenih jedi Pogrej in pojej. Z njimi so pomagali čez 300 oskrbovancem omenjenih ustanov in pomoči potrebnim posameznikom na domu. Večmesečna akcija, ki opozarja na socialne stiske in revščino, je do sedaj dosegla občine Ljubljana, Maribor, Kranj, Kočevje, Novo mesto, Kamnik, Slovenj Gradec in Murska Sobota, v nadaljevanju pa se bo razširila tudi v druge kraje po Sloveniji.

K doniranju obrokov za brezdomce in osebe v socialnih stiskah lahko z vsakim nakupom pripravljene jedi Natureta še naprej prispevajo tudi Sparovi kupci, saj bosta Eta Kamnik in Spar Slovenija desetino prodajnih količin oz. vsak deseti izdelek, kupljen v okviru dobrodelne akcije, namenila zavetiščem za brezdomce in drugim ustanovam za pomoč socialno ogroženim.

P. B.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava