Metliški godbeniki v novo leto popeljali nabito polno dvorano

20.12.2022 | 13:00

Metliški godbeniki v novo leto popeljali nabito polno dvorano
Metliški godbeniki v novo leto popeljali nabito polno dvorano
Metliški godbeniki v novo leto popeljali nabito polno dvorano
Metliški godbeniki v novo leto popeljali nabito polno dvorano

V soboto, 17. decembra 2022, je Mestna godba Metlika v športni dvorani Osnovne šole Metlika izvedla že 25. tradicionalni božično-novoletni koncert »Z godbo v novo leto«. Ta je bil še toliko bolj poseben, saj so zaradi epidemičnih razmer od zadnjega zimskega koncerta minila že 3 leta.

Metliški godbeniki so se pred nabito polno dvorano pod vodstvom dirigenta Rafka Ogulina, ki pred metliško godbo vihti dirigentsko paličico že 27 let, predstavili z žanrsko pestrim repertoarjem, ki je navdušil različne generacije poslušalcev.

Zaigrali so klasiki Bolero Mauricea Ravela ter Grom in strela Johanna Straussa, pa Avsenikove zimzelene kot so Slovenija, od kod lepote tvoje, Od vasi do vasi in Proti jutru, kjer jih je na klavirski harmoniki virtuozno spremljal solist Gašper Brunskole. V domišljijski svet not in melodij so zbrane poslušalce popeljale skladbe Home Alone for Christmas iz znanega božičnega filma Sam doma, pa iz Disneyevega animiranega filma Moana in iz Dreamworksovega filma Madagascar. Na valovih popularne glasbe pa so godbeniki zaigrali več uspešnic skupine Cold Play in z azijskimi ritmi prepleteno skladbo Disco Kid.

Na koncertu so se predstavili tudi gostje Oktet Vitis pod vodstvom Mateje Jakše Jurković, ki prihodnje leto praznuje 45 let delovanja. Pojoča »vinska trta« se je predstavila z dvema pesmima, pri tretji Avsenikovi skladbi Zvezde na nebu žare pa se jim je pridružila tudi metliška godba.

Gost večera, ki je prevzel tudi vlogo povezovalca programa, je bil znani voditelj, imitator in komik, ki se znajde tudi v vlogah pisatelja in skladatelja. S humornimi vložki je spretno vodil godbo od skladbe do skladbe, animiral poslušalce, vmes zapel šanson o prvi ljubezni ter pripravil prav posebne novoletne poslanice. Mestno godbo Metlika in občinstvo so namreč v živo duhovito nagovorili in voščili vse dobro v novem letu bivši ameriški predsednik Donald Trump in sedanji Joe Biden ter kmalu nekdanji slovenski predsednik Borut Pahor.

Poleg predsednikov sta zbrane z izbranimi besedami nagovorila in jim voščila vesele praznike in srečno novo leto tudi metliška županja Martina Legan Janžekovič in Ivan Nemanič, ki se po šestletnem mandatu poslavlja z mesta predsednika godbe.

Ni ga boljšega občutka, kot zaigrati pred z obiskovalci nabito polno, razprodano dvorano, pravijo metliški godbeniki, ki se iskreno zahvaljujejo vsem obiskovalcem za obisk in pozornost ter aplavz, ki so največja nagrada za njihov trud, odrekanje in čas. Prav tako se iskreno zahvaljujejo sponzorjem, s pomočjo katerih so realizirali minuli dogodek.

Tekst: Mestna godba Metlika
Foto: Sara Mužar

Galerija

_godba (01)
_godba (02)
_godba (03)
_godba (04)
_godba (05)
_godba (06)
_godba (07)
_godba (08)
_godba (09)
_godba (10)
_godba (11)
_godba (12)
_godba (13)
_godba (14)
_godba (15)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava