V studiu dve Derendi - Matevž preživel radijski krst

15.12.2022 | 14:30

Nuša je bila Matevževa prva gostja na radiu Krka. Gostja presenečenja.

Nuša je bila Matevževa prva gostja na radiu Krka. Gostja presenečenja.

V studiu dve Derendi - Matevž preživel radijski krst
V studiu dve Derendi - Matevž preživel radijski krst

26-letni pevec Matevž Derenda je postal voditelj na radiu Krka. V ponedeljkovem ''Jutru na Krki'' so radijci Krke zanj pripravili radijski krst. Dobil je navodilo, da naredi svoj prvi intervju z glasbenim gostom. Ni pa vedel, ga v studiu čaka njegova mami Nuša Derenda. Po malo nerodnem, a nadvse simpatičnem začetku je Matevž krst opravil z odliko, v sproščenem in domačem pogovoru pa je mami Nuša zaupala nekaj zanimivosti o Matevžu in njegovem otroštvu. Med drugim je povedala, da je že od malih nog rad nastopal.

Matevž ima tudi sicer rad izzive, najbolj pa ceni trenutke, ki jih preživi z družino in prijatelji, zaljubljen je v glasbo in šport. Kar 14 let je treniral nogomet, igral je za novomeško Krko in NK Brežice. V Brežicah je tudi končal nižjo glasbeno šolo klavirja in teorije. Leta 2016 je začel sodelovati z bendom Rockdefect, ki preigrava ex-yu in slovensko rock glasbo. Leta 2017 je začel igrati v muzikalu Vesna, leto kasneje pa se je pridružil ekipi muzikala Briljantina. S skupino Soulution je izdal 2 pesmi, iz te skupine so kasneje sestavili fantovski trio Booom!. Fantje so se leta 2021 predstavili v oddaji Slovenija ima talent in prišli do polfinala. Matevž je leta 2022 sodeloval v oddaji Znan obraz ima svoj glas. Matevž se ukvarja tudi s sinhronizacijo risank, nastopal je v TV reklamah, igral pa je tudi v dveh TV serijah, Najini mostovi in Sekirca v med.

Kako se je znašel kot voditelj na radiu Krka?

»Na Facebooku sem videl oglas za avdicijo. Zdelo se mi je zanimivo, zato sem se prijavil. Nikoli nisem kaj dosti razmišljal o tem, da bi delal na radiju, zdaj, ko pa sem tu, moram priznati, da mi je zelo všeč, delo je zelo razgibano, ves čas je akcija. Kar je pa najbolj pomembno, je pa to, da je ekipa Krke res zelo fajn in na šihtu uživam,« pohvali Matevž.

A. S.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava