Glasbeni abraham: Ansambel Petra Finka in Pogum praznujeta skupaj

9.12.2022 | 13:15

Glasbeni abraham: Ansambel Petra Finka in Pogum praznujeta skupaj
Glasbeni abraham: Ansambel Petra Finka in Pogum praznujeta skupaj
Glasbeni abraham: Ansambel Petra Finka in Pogum praznujeta skupaj

Koncert GLASBENI ABRAHAM bo 18. decembra v Novem mestu obeležil 50 skupnih glasbenih let delovanja dveh zelo uspešnih dolenjskih ansamblov - Ansambla Petra Finka (30) in Ansambla Pogum (20).

Morska pravljica, Tri leta sem jo čakal, Nikoli pozabljena, Popolna in druge glasbene uspešnice bodo zazvenele na koncertu, kjer ne smete manjkati noben glasbeni navdušenec.

Peter Fink in Ansambel Pogum so tudi sicer zelo povezani. Peter Fink je namreč z Ansamblom Pogum delal prve glasbene posnetke. Skupaj so ustvarjali in oblikovali krasno glasbeno zgodbo, ki bo tokrat zažarela v vsem glasbenem sijaju.

Za humor bodo poskrbeli: Poštar Lojz, Zinka, Ribničan Urban in Mama Manka.

Prijazno vabljeni v Novo mesto, v dvorano Leona Štuklja, 18. decembra 2022, ob 17h.

Vstopnice so na voljo v predprodaji na vseh Poštah in Petrolih po Sloveniji ter ostalih Eventimovih prodajnih mestih.

ANSAMBEL POGUM

Ansambel Pogum bi obletnico praznoval v času korone, a ni bilo možnosti. Zdaj se veselijo, da bodo lahko svojo zgodbo delili z zvestimi poslušalci.

Ansambel Pogum je zasedba, ki deluje od leta 2000, sedež ima v Škocjanu, gre za petčlansko zasedbo z inštrumentalnim triom in štiriglasnim petjem. Na festivalih narodnozabavne glasbe je ansambel osvojil vrsto nagrad, predvsem pa so se v letih delovanja priljubili poslušalcem. Osnovo ansambla že vsa leta sestavljata brata Jurečič (Andrej in Mitja), ob njima izjemno glasbeno zgodbo pišejo Emil Šinkec, Dejan Vene in Darko Poglajen.

Zanimivost: Andrej Jurečič je eden redkih kitaristov levičarjev, ki kitaro drži obratno kot ostali. Njegov učitelj kitare je bil namreč njegov oče, ki je tudi levičar.

ANSAMBEL PETRA FINKA

Peter Fink ima svoj ansambel že 30 let, poleg tega pa piše skladbe tudi za številne druge ansamble. Ima svoj glasbeni studio, v katerem so svoje prve uspešnice posneli tudi fantje iz Ansambla Pogum. "Dobro se spomnim njihovih začetkov, pa tudi mojega začudenja, ko so mi povedali kakšno ime so si izbrali za Ansambel. V tistem obdobju so se vsi ansambli imenovali po vodji ansambla, vse ostalo je postalo praksa za tem, ko so se uveljavili Pogumovci."

Veseljak

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava