Aktualovci z Markom Vozljem na novomeški urgenci

9.12.2022 | 14:15

Marko Vozelj je ustvaril imenitno praznično vzdušje, zapel je nekaj najlepših pesmi.

Marko Vozelj je ustvaril imenitno praznično vzdušje, zapel je nekaj najlepših pesmi.

Rajala je cela novomeška bolnišnica, za trenutek so vsi pozabili na težko, a plemenito delo.

Rajala je cela novomeška bolnišnica, za trenutek so vsi pozabili na težko, a plemenito delo.

Klemen Bunderla, Žana Vidmar, Mojca Mladenović, Jure Ličen, Aktualko in Božiček, kakšna imenitna zasedba!

Klemen Bunderla, Žana Vidmar, Mojca Mladenović, Jure Ličen, Aktualko in Božiček, kakšna imenitna zasedba!

Vsak četrtek v mesecu decembru se Aktualovci odpravijo na obisk in s tem želijo opozoriti na nekaj dobrega, na nekaj, kar se je dogajalo lepega in pogumnega v letu, ki se izteka. Tako so prvi četrtek v decembru obiskali gasilce s Krasa, ki so požrtvovalno gasili katastrofalen požar, drugi četrtek pa so se, po predlogu poslušalke, odločili obiskati medicinsko osebje Splošne bolnišnice Novo mesto, oddelek urgence. Seveda so se kolegom z urgence pridružili še kolegi z drugih oddelkov in za nekaj trenutkov smo vsi pozabili na težave, bolezni, bolečine … bili so samo pesem, ples in veselje.

Z nami je prišel tudi Marko Vozelj, prinesel je ogromen zvočnik in mikrofon, in takoj začel zabavati medicinsko osebje:

»Aha, tukaj ste same ženske, no, vidim en, dva, tri, štiri moške. Tudi jaz sem bil nekoč medicinski brat, zato vem, kako težek je ta poklic«, jim je zaupal.

Najprej je zapel pesem Bela snežinka in voditelj radia Aktual Jure Ličen je pesem takoj izkoristil, da je povabil na ples direktorico Splošne bolnišnice Novo mesto, Mileno Kramar Zupan. Lepo sta se zavrtela.

Za direktorico Mileno Kramar Zupan ''Milena, generacijo moja''

Medicinske sestre in zdravnice in zdravniki so se razveselili tudi čokoladic, ki jih je prinesel s sabo in razdeljeval Božiček, z nami je bil tudi Aktualko, ki je prav poskočno poskakoval ob ritmih Markovega prepevanja. Zapel je Belo snežinko, pa pesem Za vse življenje, pa seveda Le en centimeter. Za direktorico Mileno Kramar Zupan pa pesem Milena, generacijo moja, ob kateri so se marsikomu orosile oči. Zraven je Marko povedal še zgodbo o tem, kako je pesem nastala.

Na svoj račun so prišli tudi bolniki in obiskovalci na urgentnem oddelku, na koncu našega obiska so se z veseljem fotografirali skupaj z Markom Vozljem, pa Klemnom Bunderlo, pa Žano Vidmar in Mojco Mladenović, Juretom Ličnom, Božičkom in Aktualkom. Veselje je bilo nepopisno.

Aktualovci in Marko smo zaželeli vsemu osebju v Splošni bolnišnici Novo mesto predvsem zdravo novo leto!! In obljubili, da se še vrnemo, da jih razveselimo, obdarimo in počastimo njihovo požrtvovalno delo. Oni so se nam zahvalili, povedali, da našega obiska zlepa ne bodo pozabili.

Prinesli smo jim nekaj lepih trenutkov, ko so pozabili na svoje težko, a lepo in plemenito delo. Tudi direktorica se nam je zahvalila za obisk in za lep in srčen dogodek. Zaupala nam je, da tako doma kot v avtu posluša radio Aktual, ker ravno prav govorimo in imamo odlično muziko.

Pa smo Aktualovci naredili še eno dobro delo, obiskali osebje bolnišnice in se mu zahvalili za požrtvovalno delo, za prečute noči, ko skrbijo za druge.

Lepo je biti del Aktualove ekipe!

Tekst: Alenka Sivka, foto: Matjaž Korošec

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava