DL: Daniela in Chante v Arabeski

8.12.2022 | 12:40

DL: Daniela in Chante v Arabeski

V Črnomlju dobro desetletje deluje plesno društvo Arabeska, v katerem s svojim plesnim znanjem pomagata tudi Daniela Hočevar (levo), po rodu iz Venezuele, ki živi v Novem mestu, in Chante Brown iz Chicaga, ki jo je v Črnomelj pripeljala ljubezen.

Daniela, ki je diplomirala iz plesa in umetnosti gibanja na Univerzi Los Andez v Meridi, je poznavalka salse, že več kot desetletje pa poučuje orientalski ples, jogo in pilates. Na daljavo še vedno vodi tudi plesno šolo Alas de Isis C.A. v Meridi, ki jo je ustanovila pred 10 leti, v Slovenijo pa je prišla po programu repatriacije. Njen dedek je namreč Slovenec.

Chante (na sredini), ki v Arabeski poučuje blues dance, pa je študirala na Akademiji za umetnost v Filadelfiji, nato še permakulturo v Etiopiji, izobraževala pa se je tudi za zen šiatsu v Chicagu. V ZDA je kot artistka poznana pod vzdevkoma Treelady in Elastica zaradi svoje fleksibilnosti in zanimivih kostumov na hoduljah. Zadnjih 10 let trenira tudi capoeiro, brazilsko borilno veščino, ki združuje borbo, ples, igro, glasbo in akrobatiko.

Z Ivano Paun (desno), ustanoviteljico Arabeske, tako Daniela kot Chante sodelujeta že od jeseni 2020.

R. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava