Pester vikend za pišečke badmintoniste

6.12.2022 | 08:20

Pester vikend za pišečke badmintoniste

Za nami je pester badmintonski vikend, žal pa za pišečke badmintoniste dokaj skromen, kar se tiče rezultatov.

Od četrtka do nedelje je v Medvodah potekal že 13. Youth cup Medvode 22, na katerem je nastopilo več kot 200 igralk in igralcev iz 17. držav. 

Najboljšo igro in malo smole pri samem žrebu je imel Jan Hotko, ki je v kategoriji do 11 let pokazal dobro igra, a žal moral priznati v skupinskem delu premoč Matku Knezoviču iz Hrvaške in Jonasu Voglu iz Avstrije s tesnim rezultatom 1:2. Kasnejša suverena zmaga proti Gabru Majcu ga je na koncu popeljala do 11. mesta. Dobro predstavo je imela tudi Laura Gerjevič Mataln, ki je v prvem krogu slavila proti Leni Brkić iz Srbije, v drugi tekmi pa morala priznati premoč hrvaški prvakinji Maji Pranić. Solidno predstavo so pokazali tudi Mihael Škof, ki je izgubil proti Romunu Mateju Pandeleju, ter Anej Sušin, Nej Bizjan in Mark Matjašič, ki so imela zelo težki razpored v skupinskem delu.

V soboto pa je v športnem centru Dolgi most potekal tretji letošnji ADA badminton turnir, na katerem je nastopilo 250 igralk in igralcev iz šestih držav. Najbolje se je odrezal Dejan Mikuš, ki je osvojil skupno 5. mesto v kategoriji MSD. Ostali trije - Dejan Ščuri, Matej Ogorevc in Bojan Hotko - so obstali že v skupinskem delu.

Nadlednji krog ADA lige bo konec meseca januarja v Brežicah.

Do konca leta čakajo člane BK Pišece še trije turnirji. Že naslednjo soboto se bodo pomerili v Ljubljani na državnem prvenstvu do 13 let. Potem sledi še državno prvenstvo do 11 let ter v četrtek, 22.12.22 ob 16. uri, turnir za pokal Dedka Mraza, ki bo potekal v športni dvorani Pišece.

BK Pišece

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava